Salata cartofi MOV
Mdeci ăștia sunt cartofi mov producție proprie, da?? Adică să ne înțelegem sunt plantați și culeși de băieții mei.
Si sunt atât de mov pe cât ii vedeți, nu am aruncat pe ei cu cerneala.
Ingrediente Salata de cartofi mov
- cartofi mov
- câteva ridichi
- 2 fire de ceapă verde
- 2 fire usturoi verde
- o cutie iaurt grecesc
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- sucul de la 1/2 lămâie
- sare de mare și piper proaspăt măcinat
- sparanghel verde
Metoda
- Se spală bine cartofii și se pun la fiert într-o oală mare cu apa și puțină sare. Se lasă vreo 20 de minute la fiert, apoi se testează cu furculița. Când sunt fierți se îndepărtează de pe foc și se scurg de apă. Se trec pe sub jet de apă rece. Se îndepărtează coaja ( va aluneca foarte ușor ) și se taie în bucăți
cât o îmbucătură. - Se mărunțește ceapa și usturoiul, iar ridichile se taie în felii subțiri. Sparanghelul se curăță de capete și se opărește cu apă fiartă.( blanchat)
- Într-un bol mai mic se amestecă iaurtul, uleiul de măsline, sucul de lămâie și un strop de sare.
- În vasul de servit se adaugă cartofii și restul legumelor. Turnați dressing-ul de iaurt obținut peste cartofi și condimentați cu piper. Agitați puțin vasul astfel încât dressing-ul să ajungă peste tot.
- Serviți salata la temperatura camerei.
în cazul în care veți deveni fani ai acestor cartofi trebuie sa încercați și cartofii prăjiți: cu puțin usturoi, ketchup de casa și rozmarin…
apogeul cartofilor prăjiți
SALATA DE CARTOFI MOV CU IAURT
Ingredients
- cartofi mov
- câteva ridichi
- 2 fire de ceapă verde
- 2 fire usturoi verde
- o cutie iaurt grecesc
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- sucul de la 1/2 lămâie
- sare de mare și piper proaspăt măcinat
- sparanghel verde
Directions
- Step 1 Se spală bine cartofii și se pun la fiert într-o oală mare cu apa și puțină sare. Se lasă vreo 20 de minute la fiert, apoi se testează cu furculița. Când sunt fierți se îndepărtează de pe foc și se scurg de apă. Se trec pe sub jet de apă rece. Se îndepărtează coaja ( va aluneca foarte ușor ) și se taie în bucăți cât o îmbucătură.
- Step 2 Se mărunțește ceapa și usturoiul, iar ridichile se taie în felii subțiri. Sparanghelul se curăță de capete și se opărește cu apă fiartă.
- Step 3 Într-un bol mai mic se amestecă iaurtul, uleiul de măsline, sucul de lămâie și un strop de sare.
- Step 4 În vasul de servit se adaugă cartofii și restul legumelor. Turnați dressing-ul de iaurt obținut peste cartofi și condimentați cu piper. Agitați puțin vasul astfel încât dressing-ul să ajungă peste tot.
- Step 5 Serviți salata la temperatura camerei.
alte rețete MOV
Arata demential, iar cartofii mov par o opera de arta!