Prima oară când cumpăr acest tip de brânză.
Recunosc că am cumpărat-o din cauza ambalajului deoarece nu știam nimic despre ea (nici acum nu știu)… Totdeauna am fost de părere că ambalajul este super mega important atunci când vrei să vinzi ceva. Știu că toți știți treaba asta și că nu era nevoie să o spun cu voce tare dar acesta a fost un ambalaj determinant. Pe ambalaj era o felie de brânză topită care se întindea obraznică peste niște legume grill. Efectiv mi s-a inundat gura în momentul în care am văzut fotografia. Deci decizia a fost luată aproape instant.
Dar să revenim la ale noastre. Când vorbim de acest tip de brânză Raclette mintea ne zboară în același loc: un aparat electric cu multe tăvițe pline cu brânză topită.
Eu am încercat cu plăcinta de mai jos să vă arăt că există și alte metode de a pregăti acestă brânză. Nu am inventat eu plăcinta asta, cică e veche de când lumea, eu doar v-am împărtășit-o și vouă 🙂
INGREDIENTE
- 200 ml lapte
- 3 linguri făină
- 3 ouă
- 1/2 linguriță sare de mare
- piper proaspăt râșnit
- ierburi : cimbru, rozmarin, busuioc, oregano
- 250 gr. Brânză raclette
- ceapă verde
- 3 dovlecei galbeni
- aluat de plăcintă
METODA
- Se încălzește cuptorul la 200 grade C.
- Aluatul se aduce la temperatura camerei și se întinde în forma de plăcintă. Se aranjează frumos și se înțeapă din loc în loc cu furculița. Se dă la frigider până pregătim umplutura.
- Amestecați împreună: laptele, faina, ouăle, sarea, piperul și ierburile. Dați prin răzătoare brânza raclette și adăugați-o în compoziție.
- Ceapa verde se taie mărunt, inclusiv cozile și se adaugă peste brânză. Asta va da un plus de culoare și aromă.
- Amestecați toată compoziția și turnați-o peste aluat.
- Dovleceii se taie pe lungime cu aparatul de curățat legume (peeler). Fășiile de dovlecei se așează deasupra plăcintei. Folosiți-vă imaginația și creați un model aparte.
- Se dă la cuptor 30-35 min sau până este gata.
- Plăcinta se servește caldă.
- Poftă mare.
- 200 ml lapte
- 3 linguri făină
- 3 ouă
- 1/2 linguriță sare de mare
- piper proaspăt râșnit
- ierburi : cimbru, rozmarin, busuioc, oregano
- 250gr. Brânză raclette
- ceapă verde
- 3 dovlecei galbeni
- aluat de plăcintă
- Se încălzește cuptorul la 200 grade C.
- Aluatul se aduce la temperatura camerei și se întinde în forma de plăcintă. Se aranjează frumos și se înțeapă din loc în loc cu furculița. Se dă la frigider până pregătim umplutura.
- Amestecați împreună: laptele, faina, ouăle, sarea, piperul și ierburile. Dați prin răzătoare brânza raclette și adăugați-o în compoziție.
- Ceapa verde se taie mărunt, inclusiv cozile și se adaugă peste brânză. Asta va da un plus de culoare și aromă.
- Amestecați toată compoziția și turnați-o peste aluat.
- Dovleceii se taie pe lungime cu aparatul de curățat legume (peeler). Fășiile de dovlecei se așează deasupra plăcintei. Folosiți-vă imaginația și creați un model aparte.
- Se dă la cuptor 30-35 min sau până este gata.
- Plăcinta se servește caldă.
Cred ca e delicioasa tarta asta 🙂
Oare e la fel cu zucchini?
daaaa…poate chiar mai buna 🙂