Aceasta ar putea fi salata dvs. preferată de roșii.
Dar să începem cu începutul deoarece totul are o poveste. Săptămâna trecută am avut timp ceea ce se întâmplă foarte rar și am avut timp liber să îl petrec cu mine. Și nu, nu am fost la coafor sau la masaj cum ar crede unii. Ei bine m-am plimbat prin Selgros și am avut răbdare să mă uit pe toate rafturile și am citit etichetele tuturor produselor care mi-au tras cu ochiul și le-am făcut poze…multe poze… deoarece cei de aici sunt tare draguți și m-au lăsat să mă desfășor 🙂
Am plecat cu un coș plin și cu multe idei.
Pentru că afară a venit vara am considerat că o salată ar fi numai bună pentru azi.
Nu vă pot da cantități exacte… este tipul de salată pe care îl faci după gust. Salata de roșii !
- roșii: mici, mari, verzi, galbene, negre, de care găsiți…eu am găsit unele minunate la raionul de legume fructe din Selgros. Într-o singură cutie erau mai multe culori și forme…și cu gust de roșii adevărate, nu povești.
- cremă de oțet balsamic, asta este ceva de vis …de când am descoperit-o nu ne mai săturăm de ea ( la Selgros găsiți vreo 5 sortimente)
- ulei de măsline
- sare și piper
- busuioc proaspăt, rupt în bucăți
- cimbru la fel și el, proaspăt și rupt
- 2-3 bile de mozzarela di bufala sau dacă aveți noroc la vreun italian o bila mare de burrata
- ciabatta sau niște pâine cu semințe, tăiată felii
- câteva felii de prosciutto, dacă sunteți veg atunci lăsați carnea afară
- usturoi, fără de care nici nu se discută
- ardei iute, roșu
Într-un bol de dimensiuni medii amestecați uleiul de măsline, crema de oțet balsamic, sarea, piperul, cimbru, busuioc, usturoiul pisat sau zdrobit și ardeiul iute tăiat în feliuțe subțiri. Chiar dacă mă repet iar vă spun același lucru: gustați maglavaisul obținut și mai adăugați din ingrediente pentru a fi pe placul papilelor dvs.
Și acum roșiile…mmmm roșiile…cele mici le lăsați întregi iar cele mari le tăiați în 4, apoi le adăugați peste dressingul obținut în bol și zgâlțâiți ușor.
Luați bolul cu roșiile unse cu toate minunile și dați-l la frigider vreo 2 ore.
Înainte de servire, prăjiți feliile de pâine pe ambele părți, frecați-le cu usturoi și stropiți-le cu ulei de măsline.
Cum poate să miroase pâine prăjită cu usturoi…este cel mai plăcut miros din lume.
Serviți cald cu salata de roșii, prosciutto și burrata.
Iar dacă nu sunteți veg atunci adăugați prosciutto…
Poate că nu sunteți fan salată?? Mai bine facem atunci cea mai bună pizza ! …
Ingredientele sunt aceleași dar adăugăm un aluat de pizza. Fie ca îl faceți din scoarță în scoarță ( nu vă plictisesc cu rețeta) fie căutați în frigiderul de semi-congelate din Selgros. Important este să aveți aluatul pe pizza pregătit(dacă nu vreți pizza ci poftiți o tartă atunci folosiți aluat de foietaj)
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C. Pregătiți o foaie de copt pentru tavă și începeți asamblarea. Aranjați frumos aluatul de pizza, rotund, pătrat cum vreți dvs. sau faceți mini pizze dacă vă permite tava, la alegere. Ideea e să fie aluat.
Pizzza
Mai știți salata de mai sus. Ei bine o scoateți din frigider după ce s-a marinat vreo 30 min. și o întindeți deasupra aluatului, adăugați deasupra orice urma de dressing rămasă în bol.
Dați la cuptor 20-25 min. sau până aluatul este copt. După ce scoateți pizza din cuptor, să o lăsați două minute pe o suprafață rece, stropită cu puțină apă. Acum e momentul să adăugați prosciutto și burrata, să garnisiți cu busuioc și să serviți.
Pizza asta ar merge perfect cu o sticlă de vin – din Selgros bineînțeles.
- roșii: mici, mari, verzi, galbene, negre, de care găsiți
- cremă de oțet balsamic
- ulei de măsline
- sare și piper
- busuioc proaspăt, rupt în bucăți
- cimbru la fel și el, proaspăt și rupt
- 2-3 bile de mozzarela di bufala sau o bila mare de burrata
- ciabatta sau niște pâine cu semințe, tăiată felii
- câteva felii de prosciutto, dacă sunteți veg atunci lăsați carnea afară
- usturoi
- ardei iute, roșu
- Într-un bol de dimensiuni medii amestecați uleiul de măsline, crema de oțet balsamic, sarea, piperul, cimbru, busuioc, usturoiul pisat sau zdrobit și ardeiul iute tăiat în feliuțe subțiri. Chiar dacă mă repet iar vă spun același lucru: gustați maglavaisul obținut și mai adăugați din ingrediente pentru a fi pe placul papilelor dvs.
- Roșiile cele mici le lăsați întregi iar cele mari le tăiați în 4, apoi le adăugați peste dressingul obținut în bol și zgâlțâiți ușor.
- Luați bolul cu roșiile unse cu toate minunile și dați-l la frigider vreo 2 ore.
- Înainte de servire, prăjiți feliile de pâine pe ambele părți, frecați-le cu usturoi și stropiți-le cu ulei de măsline.
- Serviți cald cu salata de roșii, prosciutto și burrata.
- rosii
- aluat de pizza
- cremă de oțet balsamic
- ulei de măsline
- sare și piper
- busuioc proaspăt, rupt în bucăți
- cimbru la fel și el, proaspăt și rupt
- 2-3 bile de mozzarela di bufala sau o bila mare de burrata
- ciabatta sau niște pâine cu semințe, tăiată felii
- câteva felii de prosciutto, dacă sunteți veg atunci lăsați carnea afară
- usturoi, fără de care nici nu se discută
- ardei iute, roșu
- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C. Pregătiți o foaie de copt pentru tavă și începeți asamblarea. Aranjați frumos aluatul de pizza, rotund, pătrat cum vreți dvs. sau faceți mini pizze dacă vă permite tava, la alegere. Ideea e să fie aluat.
- Pregatiti o salata cu tot ceea ce gasiti mai sus. Dati la frigider. După ce s-a marinat vreo 30 min. și o întindeți deasupra aluatului, adăugați deasupra orice urma de dressing rămasă în bol.
- Dați la cuptor 20-25 min. sau până aluatul este copt. După ce scoateți pizza din cuptor, să o lăsați două minute pe o suprafață rece, stropită cu puțină apă.
- Acum e momentul să adăugați prosciutto și burrata, să garnisiți cu busuioc și să serviți.
3 thoughts on “Salata dvs. preferata… cu rosii si burrata si bonus o minune de pizza”