Concediu…vacanță…soare. Un preparat mediteraneean, ușor, gustos și foarte rapid de preparat.
Nu am crezut niciodată că unealta aia de plastic care sta în fundul sertarului poate fi atât de utilă. Și aici mă refer la aparatul de făcut spaghete din zucchini. Ce minte liniștită au avut cei care au inventat minunea.
Ingrediente:
- 2 zucchini
- 1 ardei roșu gras
- vreo 400 gr. roșii cherry
- 1/2 conservă fasole albă boabe
- 2 căței de usturoi
- 1 ceapă albă
- 1/2 lămâie
- brânză feta
- ulei de măsline
- sare de mare și piper proaspăt râșnit
- oregano uscat
- câteva frunze busuioc proaspăt
Metoda
În primul rând vă jucați cu ustensila de făcut spaghete din zucchini.
Într-o tigaie suficient de încăpătoare puneți două linguri de ulei de măsline. Așezați la foc mediu si adăugați usturoiul tocat. Să aveți grijă să nu se ardă pentru că devine amar. Când începe să miroase întreaga bucătărie semn că usturoiul e acolo adăugați spiralele de zucchini și ceapa tăiată julien.
Cu ajutorul unui clește de bucătărie învârtiți în tigaie. Ideal ar fi să nu se rupă zucchini și să se gătească uniform. Vreo 5-7 minute.
În tot acest timp pe o tavă cu hârtie de copt se așează roșiile tăiate în jumătate și ardeiul tăiat bucăți mai mici. Se stropește cu ulei de măsline și sare de mare.
Se dă la cuptorul preîncălzit la 200 grade C vreo 5 minute cât să prindă culoare.
Revenim apoi la tigaia inițială
unde zucchini este aproape gata. Adăugăm fasolea, apoi roșiile si ardeiul copt.
Mai zgâlțâim puțin tava cât să se amestece toate ingredientele. Adăugăm oregano, sare, piper și zeama de lămâie, după gust.
Cum vă dați seama că este gata? Dacă zucchini este moale și fasolea s-a zdrobit, înseamnă ca ați lăsat prea mult tigaia pe foc. Deci ideal ar fi ca legumele să fie al dente. Maxim 8 minute de foc sunt suficiente.
Așezați în farfurie împreună cu câteva frunze proaspete de busuioc si o grămadă de feta.
Și cam asta e tot. Poate dacă considerați că e necesar adăugați și niște fulgi de ardei iute.
Minunat !
- 2 zucchini
- 1 ardei roșu gras
- vreo 400 gr. roșii cherry
- 1/2 conservă fasole albă boabe
- 2 căței de usturoi
- 1 ceapă albă
- 1/2 lămâie
- brânză feta
- ulei de măsline
- sare de mare și piper proaspăt râșnit
- oregano uscat
- câteva frunze busuioc proaspăt
- Se pregătesc spaghetele din zucchini.
- Într-o tigaie suficient de încăpătoare puneți două linguri de ulei de măsline. Așezați la foc mediu si adăugați usturoiul tocat. Să aveți grijă să nu se ardă pentru că devine amar. Când începe să miroase întreaga bucătărie semn că usturoiul e acolo adăugați spiralele de zucchini și ceapa tăiată julien. Cu ajutorul unui clește de bucătărie învârtiți în tigaie. Ideal ar fi să nu se rupă zucchini și să se gătească uniform. Vreo 5-7 minute.
- Pe o tavă cu hârtie de copt se așează roșiile tăiate în jumătate și ardeiul tăiat bucăți mai mici. Se stropește cu ulei de măsline și sare de mare. Se dă la cuptorul preîncălzit la 200 grade C vreo 5 minute cât să prindă culoare.
- Când zucchini este aproape gata adăugăm fasolea, apoi roșiile si ardeiul copt. Mai zgâlțâim puțin tava cât să se amestece toate ingredientele.
- Adăugăm oregano, sare, piper și zeama de lămâie, după gust.
- Așezați în farfurie împreună cu câteva frunze proaspete de busuioc si o grămadă de feta.
- In final adăugați și niște fulgi de ardei iute.
- Cum vă dați seama că este gata? Dacă zucchini este moale și fasolea s-a zdrobit, înseamnă ca ați lăsat prea mult tigaia pe foc. Deci ideal ar fi ca legumele să fie al dente. Maxim 8 minute de foc sunt suficiente.
Interesantă rețeta. Cu siguranță gustul este fenomenal, la cât de bine arată în farfurie. Mulțumesc pentru rețetă și sfaturi!
Corina astept impresii !!