Tarta caprese
Tarta aceasta a pornit de la un pachet de aluat congelat care îmi stătea efectiv în drum. Congelatorul meu este plin de caserole cu fructe de pădure. De ce? pentru că îmi place dulceața proaspătă și pentru că niciodată nu fac mai mult de 20 de borcănașe. Deci trebuie să am rezerve de fructe pentru a-mi satisface pretențiile. Și doi la mână pentru că tot timpul e nevoie de fructe la prăjituri, tarte, muffins. Dar să revin. Se face că îmi căutam o cutie de afine în congelator și găsesc acest aluat ( din comerț, da da știu să-mi fie rușine) congelat. Cred că era acolo de vreo 2 luni. Ei și dacă tot mi se lipea de mână tartă l-am făcut.
În mai puțin de o oră am rezolvat problema lui, vedeți și voi cum.
Să vă spun un secret: întotdeauna am în congelator aluat de patiserie sau Pâte Brisée. Niciodată nu se știe când copiii mei au prieteni în vizită și uite așa în jumătate de oră au și ceva dulce și ceva sărat: „Mamăăă nu avem ceva dulce? „
Ingrediente
- aluat de patiserie ( foitaj), la temperatura camerei
- roșii, tăiate în felii de 1 cm
- buffalo mozzarella sau Mozzarella di Bufala, tăiată în felii de 1 cm
- 1 ou bătut pentru uns aluatul
- frunze proaspete de busuioc
- ulei de măsline
- sare de mare
- o pișcătură de zahăr
- piper proaspăt râșnit
Metoda
Se scoate aluatul de la congelator și se lasă până ajunge la temperatura camerei.
Se desface și se pregătește tava.
Se preîncălzește cuptorul la 200 ° C.
Se așează roșiile tăiate pe o tavă de copt și se stropesc cu ulei de măsline. Se adaugă sarea, zahărul și piperul și se dă la cuptor.
Se lasă la cuptor timp de 10 de minute sau până când roșiile se înmoaie și se caramelizează pe margini.
Când sunt gata se îndepărtează tava din cuptor și se lasă să se răcească. Se reduce cuptorul la 180 ° C.
Mozzarella se taie felii și se așează pe un prosop de hârtie sau se tamponează foarte bine cu acesta. Ideea este să îndepărtăm cât mai mult din zer. Nu vrem ca tarta noastră să fie umedă și plină de zeamă.
Pe aluatul pregătit se așează feliile de roșii coapte și mozzarella, alternând între cele două și lăsând loc pe marginea aluatului de jur împrejur.
Oul se bate bine cu o furculiță și cu ajutorul unei pensule se unge suprafața rămasă liberă din aluat.
Se stropește cu puțin ulei de măsline și se asezonează cu sare și piper.
Se dă la cuptor și se lasă la copt timp de 15-20 de minute până când aluatul se umflă și devine auriu.
Se scoate din cuptor, se adaugă frunze proaspete de busuioc și reducție de oțet balsamic.
Se servește imediat.
tarta caprese
- aluat de patiserie ( foitaj), la temperatura camerei
- roșii, tăiate în felii de 1 cm
- buffalo mozzarella sau Mozzarella di Bufala, tăiată în felii de 1 cm
- 1 ou bătut pentru uns aluatul
- frunze proaspete de busuioc
- ulei de măsline
- sare de mare
- o pișcătură de zahăr
- piper proaspăt râșnit
- Se scoate aluatul de la congelator și se lasă până ajunge la temperatura camerei.
- Se desface și se pregătește tava.
- Se preîncălzește cuptorul la 200 ° C.
- Se așează roșiile tăiate pe o tavă de copt și se stropesc cu ulei de măsline. Se adaugă sarea, zahărul și piperul și se dă la cuptor.
- Se lasă la cuptor timp de 10 de minute sau până când roșiile se înmoaie și se caramelizează pe margini.
- Când sunt gata se îndepărtează tava din cuptor și se lasă să se răcească. Se reduce cuptorul la 180 ° C.
- Mozzarella se taie felii și se așează pe un prosop de hârtie sau se tamponează foarte bine cu acesta. Ideea este să îndepărtăm cât mai mult din zer. Nu vrem ca tarta noastră să fie umedă și plină de zeamă.
- Pe aluatul pregătit se așează feliile de roșii coapte și mozzarella, alternând între cele două și lăsând loc pe marginea aluatului de jur împrejur.
- Oul se bate bine cu o furculiță și cu ajutorul unei pensule se unge suprafața rămasă liberă din aluat.
- Se stropește cu puțin ulei de măsline și se asezonează cu sare și piper.
- Se dă la cuptor și se lasă la copt timp de 15-20 de minute până când aluatul se umflă și devine auriu.
- Se scoate din cuptor, se adaugă frunze proaspete de busuioc și reducție de oțet balsamic.
- Se servește imediat.
1 thought on “Tarta caprese”