Dulce de leche Tiramisu - Bucătăria familiei mele -
Dulce de leche Tiramisu

Dulce de leche Tiramisu

6 Comments

 

Dulce de leche Tiramisu. Cum fac tiramisu? Care este rețeta tradițională italiană ?

 
Mă gândesc la desertul ăsta de vreo două săptămâni … motivul pentru care am avut răbdare să stau lângă oala cu Dulce de leche. Dar a meritat !!
 

Dulce de leche Tiramisu

Ingrediente pt. 4 pahare
  • 250 gr. mascarpone
  • 1 gălbenuș
  • 2 albușuri
  • 30 ml. sirop agave ( sau 60-70 gr, zahăr pudră)
  • 1 cană espresso ( puțin îndulcit)
  • 1 cană lapte
  • 1/2 cană dulce de leche homemade ( rețeta AICI )
  • vreo 16 pișcoturi

1. Într-un caston se amestecă gălbenușul cu siropul de agave și mascarpone, până se obține o cremă pufoasă. 
2. Albușurile se bat spumă până fac vârfuri (cu foarte puțină sare) şi se încorporează cu mare atenție în crema obținută.  
3. Tăiați pișcoturile la dimensiune.
4. Primele pișcoturi, cele care sunt la baza paharului, se înmoaie în espresso.
5. Deasupra lor se întinde un strat de cremă.
6.Următorul strat de pișcoturi se înmoaie în lapte și apoi în dulce de leche.
7. Apoi urmează încă un strat de cremă.

8. Peste ultimul strat de cremă, presărați un strat generos de cacao și poate și niște fulgi de ciocolată.
9. Răciți la frigider măcar vreo două ore înainte de servire.

 
Luv U All, Wherever You Are !!!
 
 
 

Related Posts

Dulceață de lapte sau Dulce de Leche

Dulceață de lapte sau Dulce de Leche

         Aveți răbdare ??? ei dacă nu aveți așa ceva mai bine nu vă apucați de această dulceață. Dulce de leche. Vă spun pentru că trebuie să vă mutați lângă oală vreo câteva ore bune și nu aveți timp de nimic altceva, […]

blood orange Curd – în 2 variante

blood orange Curd – în 2 variante

    Am vrut să fac o cremă de prăjitură sau de tartă sau biscuiți … de fapt să nu mint am vrut să fac ceva cu gălbenușurile rămase în frigider după vreo câteva încercări eșuate de a face macarons. Să nu înțelegeți greșit … […]



6 thoughts on “Dulce de leche Tiramisu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.