Dulce de leche Tiramisu. Cum fac tiramisu? Care este rețeta tradițională italiană ?
Dulce de leche Tiramisu
- 250 gr. mascarpone
- 1 gălbenuș
- 2 albușuri
- 30 ml. sirop agave ( sau 60-70 gr, zahăr pudră)
- 1 cană espresso ( puțin îndulcit)
- 1 cană lapte
- 1/2 cană dulce de leche homemade ( rețeta AICI )
- vreo 16 pișcoturi
1. Într-un caston se amestecă gălbenușul cu siropul de agave și mascarpone, până se obține o cremă pufoasă.
2. Albușurile se bat spumă până fac vârfuri (cu foarte puțină sare) şi se încorporează cu mare atenție în crema obținută.
3. Tăiați pișcoturile la dimensiune.
4. Primele pișcoturi, cele care sunt la baza paharului, se înmoaie în espresso.
5. Deasupra lor se întinde un strat de cremă.
6.Următorul strat de pișcoturi se înmoaie în lapte și apoi în dulce de leche.
7. Apoi urmează încă un strat de cremă.
8. Peste ultimul strat de cremă, presărați un strat generos de cacao și poate și niște fulgi de ciocolată.
9. Răciți la frigider măcar vreo două ore înainte de servire.
Exista vreo expresie pentru inghititul in sec? Ca asta experimentez eu acum…
Mihai repede un pahar cu apa …
Uau!!! Am ramas fara cuvinte…
Laura te pup !!
Offff….ce pofta imi faci!
Claudia ❤