Albinița este o prăjitură care nu necesită nici o introducere. O face mama, bunica sau vreo mătușă de câte ori are ocazia.
Foile moi și pufoase, umplute cu o cremă fină de griș și gem de afine ( în cazul meu ) fac din această prăjitură o experiență dulce și delicioasă, o explozie de arome divine.
Povestea este așa. Am găsit foile cu miere în comerț la brutăria de la colțul străzii. Nu dați cu pietre, câteodată variantele ajutătoare nu sunt chiar atât de rele.
Deci prima faza a fost rezolvată prin metoda easy.
Gemul de afine îl aveam în cămara deci îmi lipsea doar crema.
CREMA pentru prăjitura albinița
- 200 gr. unt la temperatura camerei
- 150 gr. zahăr
- 330 ml lapte
- 80 gr gris și esența de vanilie
Fac grișul cu lapte, zahăr și esență de vanilie. Dau deoparte și las la răcit.
Untul la temperatura camerei îl pun în mixer si mixez până se face crema. Adaug grișul cu lapte răcit peste unt și mixez până se obține o cremă fină.
Asamblez astfel : foaie, cremă, foaie, gem de afine, foaie, cremă, foaie, zahăr pudră.
View this post on Instagram