Anghinarea, preparare și consum » Bucătăria familiei mele
Anghinarea, preparare și consum

Anghinarea, preparare și consum

1 Comment  /  Jump to Recipe

Anghinare - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Despre Anghinare. Cum o pregătesc, cum o gătesc, curăț și apoi mănânc.

Anghinarea este considerată benefică datorită multiplelor sale proprietăți pentru sănătate, printre care se numără îmbunătățirea digestiei, reducerea nivelului de colesterol, controlul zahărului din sânge, detoxifierea organismului, proprietăți antiinflamatorii, menținerea sănătății inimii și susținerea pierderii în greutate. Asta așa informativ. Mie îmi place și fără să știu de  ce e bună.

Prepararea, gătitul și servirea anghinarei poate varia în funcție de preferințe și de rețetele specifice pe care le alegi. 


Cum pregătesc anghinarea?

  • 1 anghinare proaspătă
  • felii proaspete de lămâie
  • 1-3 căței de usturoi
  • 1 frunză de dafin
  • pentru servit  sos aioli  sau sos tzatziki

Curățare: Începe prin a tăia tulpina anghinarei, astfel încât aceasta să stea drept. Apoi, folosind un cuțit ascuțit sau o foarfecă, taie vârful frunzelor tari ale anghinarei. Poți alege să tai partea superioară a frunzelor într-un cerc mai mare pentru a permite accesul mai ușor la miezul anghinarei.

 

 anghinare - Bucătăria familiei mele -www.alexjuncu.ro

 

Îndepărtarea frunzelor exterioare: Trage cu grijă frunzele exterioare mai tari și fibroase, dezvăluind frunzele mai moi și mai palide din interior. 

 

 anghinare - Bucătăria familiei mele -www.alexjuncu.ro

 

Pentru a evita oxidarea și închiderea la culoare a anghinarei, freacă marginile cu lămâie. 

 

Carciofi - anghinare - Bucătăria familiei mele -www.alexjuncu.r0
 

Cum gătesc anghinarea?

 Poți aburii anghinarea într-un vas cu doar câteva degete de apă. Adaugi în apă usturoi, frunze de dafin și feliile de lămâie.

 

anghinare fiarta - Bucătăria familiei mele -www.alexjuncu.ro

 

Adu apa la punctul de fierbere și adaugă sita pentru aburi. Așează anghinarea pe grătarul vasului de abur și acoperă-l cu un capac. Lasă anghinarea să fiarbă la abur timp de aproximativ 20-30 de minute sau până când este fragedă și poate fi străpunsă ușor cu o furculiță.

 Pregătire anghinare - Bucătăria familiei mele -www.alexjuncu.ro

 

Pentru a verifica dacă anghinarea este gata, poți insera o furculiță în partea de jos a acesteia. Dacă furculița intră ușor, anghinarea este fiartă.

Scoate anghinarea din vasul de abur și las-o să se răcească ușor. 

 

Anghinare - Bucătăria familiei mele -www.alexjuncu.ro

 

Cum servesc anghinarea?

Ceea ce este comestibil în anghinare este partea cărnoasă a frunzelor și partea interioară a miezului după îndepărtarea fânului. 

 

Pregătire anghinare - Bucătăria familiei mele -www.alexjuncu.ro

 

Poți servi anghinarea caldă sau rece, alături de diverse sosuri sau condimente, precum sos de iaurt cu usturoi, sos aioli sau tzatziki, muștar cu miere sau parmezan.

 

Anghinare - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Pentru a mânca anghinarele, desprinde ușor frunzele,  înmoaie în sos înainte de a mușca și trage cu dinții partea cărnoasă. 

 

Foi anghinare - Bucătăria familiei mele -www.alexjuncu.ro

 

Poți mânca doar partea moale a frunzelor și miezul fără fân; restul frunzelor și fânul nu sunt comestibile.

 

Artichoke - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

În general, mâncatul anghinarei este o experiență interactivă și plăcută. Este important să mesteci cu atenție și să îndepărtezi orice părți fibroase pentru a te bucura de partea delicioasă a legumei.

Frunzele anghinarei pot fi folosite ca instrumente pentru a te ajuta la prinderea sosurilor.

 


SOS TZATZIKI:

  • 1 cutie mare de iaurt grecesc
  • 1 castravete, dat prin răzătoare și stors pentru a scurge excesul de apă
  • 1-2 căței de usturoi, trecuți prin presă
  • 2 lingură ulei de măsline extra virgin
  • sucul de la 1 lămâie
  • mărar verde tocat 
  • sare și piper proaspăt măcinat, după gust
 
Amestecați iaurtul, castravetele, usturoiul, uleiul de măsline, lămâia și mărarul într-un bol și asezonați cu sare și piper, după gust.
 
 
Anghinare - Bucătăria familiei mele -www.alexjuncu.ro

 

AIOLI ( THE EASY WAY)

  • 100 gr. maioneză de foarte bună calitate
  • 1-2 linguri suc de lămâie
  • 1 linguriță de muștar Dijon
  • 1-2 căței de usturoi ras
  • 1/2 linguriță piper Cayenne

Pentru a face aioli: amesteci toate ingredientele într-un bol până se omogenizează și obții un sos cremos. Condimentezi cu sare după gust.

 

Aioli cu anghinare - Bucătăria familiei mele -www.alexjuncu.ro

 

Indiferent de alegerea ta, anghinarea la aburi este o opțiune sănătoasă și gustoasă.
This recipe has no ratings just yet.

Anghinarea, cum o pregătesc?

decembrie 13

By:

Ingredients
  • 1 anghinare proaspătă
  • felii proaspete de lămâie
  • 1-3 căței de usturoi
  • 1 frunză de dafin
  • pentru servit - sos aioli sau sos tzatziki
Directions
  • Step 1 Curățare: Începe prin a tăia tulpina anghinarei, astfel încât aceasta să stea drept. Apoi, folosind un cuțit ascuțit sau o foarfecă, taie vârful frunzelor tari ale anghinarei. Poți alege să tai partea superioară a frunzelor într-un cerc mai mare pentru a permite accesul mai ușor la miezul anghinarei.
  • Step 2 Îndepărtarea frunzelor exterioare: Trage cu grijă frunzele exterioare mai tari și fibroase, dezvăluind frunzele mai moi și mai palide din interior.
  • Step 3 Pentru a evita oxidarea și închiderea la culoare a anghinarei, freacă marginile cu lămâie.
  • Step 4 Cum gătesc anghinarea?Poți aburii anghinarea într-un vas cu doar câteva degete de apă. Adaugi în apă usturoi, frunze de dafin și feliile de lămâie.
  • Step 5 Adu apa la punctul de fierbere și adaugă sita pentru aburi. Așează anghinarea pe grătarul vasului de abur și acoperă-l cu un capac. Lasă anghinarea să fiarbă la abur timp de aproximativ 20-30 de minute sau până când este fragedă și poate fi străpunsă ușor cu o furculiță.
  • Step 6 Pentru a verifica dacă anghinarea este gata, poți insera o furculiță în partea de jos a acesteia. Dacă furculița intră ușor, anghinarea este fiartă.
  • Step 7 Scoate anghinarea din vasul de abur și las-o să se răcească ușor.
  • Step 8 Cum servesc anghinarea? Ceea ce este comestibil în anghinare este partea cărnoasă a frunzelor și partea interioară a miezului după îndepărtarea fânului.
  • Step 9 Poți mânca anghinarea caldă sau rece, alături de diverse sosuri sau condimente, precum sos de iaurt cu usturoi, sos aioli sau tzatziki, muștar cu miere sau parmezan.
  • Step 10 Pentru a mânca anghinarele, desprinde ușor frunzele, înmoaie în sos înainte de a mușca și trage cu dinții partea cărnoasă.
  • Step 11 Poți mânca doar partea moale a frunzelor și miezul fără fân, restul frunzelor și fânul nu sunt comestibile.


1 thought on “Anghinarea, preparare și consum”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.