Antricot / rib eye steak la grătar » Bucătăria familiei mele
Antricot / rib eye steak la grătar

Antricot / rib eye steak la grătar

0 Comments

Ribeye steak - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

ANTRICOT FĂRĂ OS de la Karpaten Angus.

Regulile sunt doar câteva și dacă le respectați veți putea obține acasă ceea ce costă enorm în restaurantele de lux. 

Gătitul cărnii de vită poate fi o artă în sine, deoarece există multe variabile care pot influența rezultatul final. Iată câteva reguli de bază pentru gătitul cărnii de vită:

 • Alegerea cărnii: Optează pentru carne de vită proaspătă, cu o culoare roșie intensă și cu o textură marmorată (prezența firelor subțiri de grăsime între fibrele musculare). Calitatea cărnii va avea un impact semnificativ asupra gustului și texturii preparatului final.
 • Temperarea cărnii: Scoate carnea din frigider cu aproximativ 30 de minute înainte de gătire pentru a-i permite să atingă temperatura camerei. Acest lucru ajută la gătirea uniformă a cărnii.

Rib-eye steak - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 • Condimentarea: Condimentează carnea cu sare și piper sau alte condimente preferate cu puțin timp înainte de gătire, astfel încât să aibă timp să pătrundă în carne.
 • Preîncălzirea: Încălzește tigaia sau grătarul la temperatură înaltă înainte de a adăuga carnea. Acest lucru ajută la formarea unei cruste exterioare savuroase.
 • Metode de gătire:

Gătirea pe grătar: Asigură-te că grătarul este bine încins. Gătește carnea pe foc direct pentru căldură înaltă și o crustă frumoasă. După ce ați obținut o crustă frumoasă pe ambele părți, mutați carnea într-o zonă cu căldură indirectă pentru a continua gătirea până la nivelul de gătire dorit.

Gătirea la tigaie: Folosește o tigaie grea, care reține căldura. Încălzește tigaia, adaugă puțin ulei, iar apoi adaugă carnea. Nu supraaglomera tigaia pentru a evita scăderea temperaturii. Gătește pe fiecare parte până când se formează o crustă frumoasă și carnea atinge nivelul de gătire dorit.

Gătirea la cuptor: Preîncălzește cuptorul la temperatura dorită. Gătește carnea într-o tigaie pe foc înalt pentru a se rumeni, apoi transferă tigaia în cuptor pentru a finaliza gătirea. Utilizează un termometru pentru carne pentru a obține nivelul de gătire dorit (sângeriu, medium, bine făcut).

 • Odihnă: După ce carnea este gătită, las-o să se odihnească timp de câteva minute înainte de a o tăia. Acest lucru permite ca sucurile să se redistribuie în interiorul cărnii și va rezulta într-o carne mai suculentă.

 

Rib-eye steak - Bucătăria Familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

 • Tăierea: Taie carnea împotriva fibrelor musculare pentru a obține felii mai moi.
 • Niveluri de gătire:

  • Sângeriu sau în sânge: Exteriorul este rumenit, dar interiorul este predominant roșu și sângeriu.
  • Medium-rare: Interiorul este roșu și suculent, dar mai coagulat decât în cazul gătirii în sânge.
  • Medium: Interiorul este roz și suculent, cu o coagulare mai mare.
  • Bine făcut: Carnea este gătită complet, fără urme de roz în interior.

Respectând aceste reguli de bază, vei putea să gătești carnea de vită într-un mod care să evidențieze aromele și calitatea acesteia.

 

Rib eye si kamado -Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro


INGREDIENTE pentru ANTRICOT DE VITĂ LA GRĂTAR

 • Antricot fără os /   Produs în România / Ferma din Sibiu
 • Sare grunjoasă ( maldon )
 • Piper proaspăt măcinat

Sarea și piperul sunt condimente de bază care pot scoate în evidență aromele naturale ale cărnii și pot îmbunătăți experiența culinară. Sarea ajută la evidențierea aromei, intensifică gustul și ajută la crearea unei cruste exterioare crocante în timpul gătirii. Piperul, pe de altă parte, adaugă o notă ușor picantă și poate completa gustul cărnii într-un mod plăcut.

Când gătiți carne, este important să găsiți un echilibru în condimentare, astfel încât să nu domine gustul natural al cărnii, dar să o îmbunătățiți în mod corespunzător. O carne de calitate cu sare și piper poate fi o alegere simplă și delicioasă pentru a se bucura de aromele autentice ale cărnii.

 

Metoda:

 • Scoaterea cărnii din frigider: Scoate cotletul de ribeye din frigider cu aproximativ 30 de minute înainte de gătire, pentru a-l tempera.
 • Preîncălzirea grătarului: Încinge grătarul la temperatură înaltă. Dacă folosești cărbuni, asigură-te că aceștia sunt încinși corespunzător și că există o zonă de căldură directă și una de căldură indirectă pe grătar.
 • Condimentarea: Înainte de condimentare folosește un dispozitiv de frăgezire a cărnii. Presară sare grunjoasă pe toate părțile antricotului. Lasă să stea timp de aproximativ 15-20 de minute la temperatura camerei. După ce a trecut timpul de odihnă, tamponează ușor excesul de umiditate cu un prosop de hârtie.
 • Piperul: După ce sarea a fost absorbită și s-a format o crustă ușoară pe suprafața cărnii, presară piper proaspăt măcinat pe toate părțile cotletului. Cantitatea de piper depinde de preferințele tale personale.
 • Gătirea: Așează antricotul pe grătarul bine încins, direct peste flăcări pentru căldură directă. Gătește-l pentru aproximativ 3-5 minute pe fiecare parte, în funcție de grosimea bucății de carne și de preferințele tale pentru nivelul de gătire (în sânge, medium, bine făcut). Niciodată nu tăia un STEAK pentru a vedea dacă s-a făcut. Obișnuiește-te să încerci friptura cu degetul pentru a vedea dacă este gătită pe placul tău.
 • Nu merge cu încercatul? atunci folosește un termometru digital de carne pentru a obține temperatura potrivită.Temperatura potrivită este un medium rare perfect roz și suculent, este 55-57 grade Celsius. Dacă iei carnea de pe grătar atunci când ajunge la 53-55 de grade și o lăsați la odihnă e perfect.
 • Odihnă: După ce cotletul a atins nivelul de gătire dorit, scoate-l de pe grătar și lasă-l să se odihnească timp de câteva minute. Acest pas este important pentru ca sucurile să se redistribuie în interiorul cărnii, ceea ce va duce la o bucățică de carne mai suculentă.
 • Tăierea: Taie cotletul de ribeye în felii, împotriva fibrelor musculare, pentru a obține bucăți mai moi.

 

Mediu rare steak - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

 • Servirea: Servește cotletul de ribeye la grătar condimentat cu sare și piper alături de garnituri sau sosuri, după preferințe.

 

Antricot la grătar -Mediu rare steak - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Sper că această rețetă te va ajuta să obții un delicios cotlet de ribeye la grătar, simplu și savuros!

CHIMICHURRI
 • 2-3 legături sănătoase de pătrunjel verde
 • 1 lingură de oregano uscat
 • 1/2 ardei iute
 • 3-4 căței de usturoi
 • ulei de măsline ( aprox 150 ml )
 • sucul de la 1 lime

 Adaug în robotul de bucătărie: pătrunjelul, oregano, ardeiul iute, usturoiul, sucul de lime și uleiul de măsline. Amestec până se combină.

Pun câte o linguriță de chimichurri deasupra antricotului și servesc cu cartofi steak.

Cartofi steak - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

ALTE STEAK-URI

T-Bone Steak la grătar

Steak Kebab

Scamone la grătar, marinadă cu vin roșu, chimichurri

 

 

 


Related Posts

Vită în sos dulce-acrișor

Vită în sos dulce-acrișor

  Când vine vorba de mâncare chinezească prefer să dau telefon … asta este una din încercările mele și spre surprinderea mea a fost chiar un prânz delicios și ușor de pregătit, mai ales că nu a fost nevoie să dau fuga la magazin după […]

Steak cu vinete, rosii, branza si ierburi aromate

Steak cu vinete, rosii, branza si ierburi aromate

Steak cu vinete, roșii, brânză și ierburi aromate Să vă povestesc despre salata mea sau despre cum am ajuns să o pregătesc? Nuuuu, aceste detalii minore nu schimbă cu nimic faptul că acestă salată a avut loc și că a fost minunată. ” O imagine […]Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.