Apă de trandafiri » Bucătăria familiei mele »
Apă de trandafiri

Apă de trandafiri

15 Comments

apa de trandafiri

 
 
 Așa cum vă spuneam când am făcut dulceața din petale de trandafir, nu-mi prea place atunci când trandafirii se scutură, fac mizerie și devin urâți. În weekend am avut parte de o altă tură de flori, așadar le-am cules și le-am transformat în ceva foarte parfumat. Apa de trandafiri este ceva de genul fantasticului: ea dă o aromă florală produselor de patiserie, este bună și ca leac pentru diferite boli și are totodată efecte terapeutice și multe alte întrebuințări.
Deci până vă hotărâți la ce o veți folosi întâi și-ntâi trebuie să o aveți în casă.

 Ingrediente apa de trandafiri

petale de trandafiri
apă de ploaie
o sticluță deosebită

Foarte important este să culegeți trandafirii dimineață, atunci când încă sunt plini de rouă sau poate după o ploaie caldă de vară.
 
 
Petalele de trandafiri trebuie să fie sănătoase, așa că îndepărtați părțile bolnave.
 
 
Și acum construiți instalația de distilare. Căutați o oală mare și adâncă. In mijlocul ei așezați o cărămidă termorezistentă. Dacă nu aveți așa ceva faceți ca mine, luați o scrumieră și o întoarceți cu fața în jos .
 
De jur împrejur asezati petalele de trandafir și turnați apă cât să-i acopere. Eu am avut și am folosit apă de ploaie. dar merge și cu apă plată, apă de izvor sau apă distilată.
 
 

Deasupra petalelor, sprijinit pe scrumieră am așezat un alt vas ( poate fi un bol de sticlă termorezistent sau ceva metalic).

 
Capacul care închide ermetic l-am așezat invers pe oală. Am pus instalația pe sobă, la foc mic. Pentru a ajuta la condensare am folosit câteva cuburi de gheață pe care le-am pus pe capac. 
 
 
Când au început să se topească, am folosit o seringă mai mare pentru a absorbi apa de pe capac și am pus alte cuburi. Și tot așa până s-a evaporat toată apa din oală.
 
 
În vasul de sub capac s-a adunat faimoasa apă de trandafiri.
 
 
Am făcut această operațiune de două ori și am obținut două sticluțe : una mai mică și mai parfumată ( am distilat apa de două ori ) care va merge în prăjituri și o alta mai mare cu pulverizator pe care o voi folosi ” ca să mă mențin tânără „.
 
apa de trandafiri
 
 
Sursa YouTube
 

 15 thoughts on “Apă de trandafiri”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.