Ardei iuți! Am o slăbiciune pentru ciorba de burtă…aia făcută de mama…este ceva de nedescris 🙂
Și ca să ajut eu fac pișcosul pentru ciorbă. Pișcosul ăsta și ciorba de burtă se completează perfect.
Ingrediente:
- ardei iuți proaspeți
- ceapă albă
- sare pentru murături
- oțet de 9 grade
- zahăr
- foi de dafin
- cimbru
Ardeii se taie felii și se trec pe sub jet de apă, să mai piardă din semințe.
Ceapa se curăță și se taie julien, fideluță, solzișori.
Borcanele musai să fie spălate și sterilizate (folosiți borcane mici).
Procedeul – în fiecare borcan se adaugă ardei pișcos și ceapă (cam jumătate de ceapă mică la borcan). Deasupra se adaugă sare cam cât prindeți între două degete și cam tot atâta zahăr. Adăugați o frunză de dafin și o pișcătură de cimbru. Turnați oțet până sus, cât să acopere bine de tot ardeii.
Puneți capac și închideți ermetic borcanul, apoi zguduiți-l bine. În felul acesta se amestecă aromele și verificați totodată dacă borcanul e bine închis 🙂
I Luv U All !!!
Să aveți poftă !!!
Alte rețete cu ardei pentru iarnă
arata foarte bine borcanasele tale cu ardei iuti, si cred ca sunt tare deliciosi mai ales ca ai pus cimbru 🙂
Ador ardeii iuti, si culoarea verde!
Vreau si eu un borcan! 🙂
Super arata!! Anul asta am fost tare puturoasa in ale camarii 🙂
Simona da un semn si poate iti trimit eu 😉
dupà càt timp se pot mànca ?
noi i-am deschis dupa 2 saptamani 🙂 sunt deliciosi !!!
nu gasesc reteta!poza arata minunat, am spalat si taiat ardeii si acum ..ce fac?:)
cum nu gasesti reteta???
Buna ! Arata minunat ! Tine peste iarna fara sa fie dati la bain marie ?
Ai mei au rezistat 🙂