Care este cel mai frumos Mărțișor? cel facut de mâna ta bineînțeles. Și cum eu gătesc, am făcut cu copiii mărțișoare comestibile !! pfuai cele mai bune 🙂
Atelier de gătit pentru copii cu o rețetă care nu dă greș. Și mai ales când ai niște copii atât de buni. Începe să se vadă că nu mai sunt începători.
Am început părinții să-mi mulțumească pentru deserturile pregătite de copii în urma atelierelor. Nu am cuvinte să vă spun cît de mult mă bucur să aud că e bine și că atelierele sunt bine primite și utile pentru toți membrii familiei.
Biscuiți cu gem de Mărțișor – Shortbread Jam Thumbprint Cookies
Ingrediente:
- 200 gr. făină
- 150 gr. unt rece
- 75 gr. zahăr fin
- extract de vanilie
- vârf de cuțit sare
- gem fără sâmburi
Metoda
Se pregătesțe o tavă cu foaie de copt.
In bolul robotului se adaugă făina, sarea și zahărul. Se dau câteva implusuri.
Se adaugă apoi untul și vanilia. Se dau impulsuri până se obține ceva sfărâmicios, ca niște firimituri de mărimea unui bob de mazăre. Este foarte important ca aluatul să fie amestecat uniform.
Se îndepărtează aluatul încă sfărâmicios din robot și cu podul palmei se încearcă o frământare, asta până se leagă puțin. Se face o bilă de aluat.
Din aluat se desprind bucăți de aceeași dimensiune, se rulează între palme pentru a forma o minge și se așeaza pe foaia de copt.
Se continuă modelatul bilelor până se termină tot aluatul. Se lasă o distanță de vreo 2 cm între bile pe foaia de copt.
Cu degetul mare se face o adâncitură în centrul fiecărei bile de aluat.
Se umple fiecare adâncitură cu aproximativ 1/4 linguriță de gem. Se dă la frigider vreo 30 minute până se încălzește cuptorul la 180 grade C.
Se dă la cuptor timp de 6 minute. Se învârte tava și se mai coc încă vreo 5 minute până marginile încep să-și schimbe culoarea dar sunt încă moi.
Se lasă în tavă să se răcească vreo 2-3 minute, după care se transferă pe suportul de răcit.
Le împachetați frumos și le oferiți din toată inima.
Alt Atelier
1 thought on “Atelier de gătit pentru copii – biscuiți cu gem de Mărțișor”