Știu ca nu este frumos să vă amăgesc cu aceste minunate portocale roșii, dar îmi era imposibil să nu vă arăt minunea.
Este un super desert și îl puteți pregăti chiar azi, doar înlocuiți fructele…
budinca cu portocale
INGREDIENTE
Budinca
• 175 gr. unt, la temperatura camerei
• 175 gr. de zahăr pudră
• 2 lingurițe coajă rasă de portocală
• 3 ouă, ușor bătute
• 175 gr. de făină cernută
• 120 ml. de lapte
• 2 lingurițe praf de copt
• o pișcătură sare
Siropul și portocalele
• 60 ml. suc de portocală roșie, proaspăt stors
• 100 gr. de zahăr pudră
• 2 portocale roșii, feliate subțire
opțional – dulceață de coji de portocală sau portocale caramelizate
• frișcă sau smântână, pentru a servi
METODA budinca cu portocale
- Ungeți cu unt și tapetați cu pesmet, un vas de budincă de 1 litru. Introduceți vasul la frigider până pregătiți budinca.
- Puneți la fiert niște apă. Veți avea nevoie de apă fierbinte.
- Folosind mixerul amestecați untul, zahărul și coaja de portocală până obțineți un amestec pufos și deschis la culoare. Cu mixerul pe minim adăugați ouăle, unul câte unul și mixați în continuare până se combină. Ouăle și untul trebuie să fie la temperatura camerei deoarece nu doriți să se taie crema de unt.
- Se cerne deasupra făina, praful de copt și sarea. Amestecați încet folosind o lingură mare de metal. Adăugați și laptele. Mai învârtiți lingura de vreo câteva ori. Nu exagerați cu amestecatul. Nu e nevoie de un aluat cu textura fină.
- Intre timp pregătiți portocalele. Într-o tigaie întinsă adăugați sucul de portocale, zahărul și feliile de portocale, la foc mediu. Gătiți, timp de 3 minute sau până când zahărul se dizolvă. Aduceți la fierbere. Reduceți focul la mic. Fierbeți timp de 5 minute sau până se îngroașă și devine siropos. Îndepărtați de pe foc atunci când feliile de portocale sunt caramelizate.
- Scoateți vasul de la frigider și tapetați-l cu feliile de portocale caramelizate în sirop.
- Turnați crema de unt în vasul de budincă peste portocale. Acoperiți vasul cu hârtie de copt unsă cu puțin unt și legați bine cu o sfoară ca să nu scape nici urmă de abur. Acoperiți vasul și cu folie de aluminiu. Mai legați odată. Așezați vasul de budincă într-o cratiță mare pe o farfurioară întoarsă. Se toarnă cu atenție apa clocotită în cratiță până la jumătatea vasului de budincă. Acoperiți cratița cu capac. Așezați la foc mediu și aduceți la fierbere. Reduceți focul la mic și fierbeți timp de 1 oră și 30 de minute, completând cu apă fierbinte atunci când este necesar.
- Scoateți vasul de budincă din apa fierbinte. Ridicați încet și aveți mare grijă la vaporii de apă. Se lasă să se odihnească timp de 10 minute. Scoateți folia și hârtia de copt.
- Cu ajutorul unui cuțit desprindeți marginile. Întoarceți budinca pe o farfurie.
- Turnați peste budincă siropul cald de portocale rămas în tigaie.
Adăugați frișcă sau smântână înainte de servire.
Să aveți o zi plină de zâmbete!
budinca cu portocale
Budinca de portocale rosii
2014-09-18 17:41:48
Ingredients
- Budinca
- • 175 gr. unt, la temperatura camerei
- • 175 gr. de zahăr pudră
- • 2 lingurițe coajă rasă de portocală
- • 3 ouă, ușor bătute
- • 175 gr. de făină cernută
- • 120 ml. de lapte
- • 2 lingurițe praf de copt
- • o pișcătură sare
- Siropul și portocalele
- • 60 ml. suc de portocală roșie, proaspăt stors
- • 100 gr. de zahăr pudră
- • 2 portocale roșii, feliate subțire
- opțional – dulceață de coji de portocală sau portocale caramelizate
- • frișcă sau smântână, pentru a servi
Instructions
- Ungeți cu unt și tapetați cu pesmet, un vas de budincă de 1 litru. Introduceți vasul la frigider până pregătiți budinca.
- Puneți la fiert niște apă. Veți avea nevoie de apă fierbinte.
- Folosind mixerul amestecați untul, zahărul și coaja de portocală până obțineți un amestec pufos și deschis la culoare. Cu mixerul pe minim adăugați ouăle, unul câte unul și mixați în continuare până se combină. Ouăle și untul trebuie să fie la temperatura camerei deoarece nu doriți să se taie crema de unt.
- Se cerne deasupra făina, praful de copt și sarea. Amestecați încet folosind o lingură mare de metal. Adăugați și laptele. Mai învârtiți lingura de vreo câteva ori. Nu exagerați cu amestecatul. Nu e nevoie de un aluat cu textura fină.
- Intre timp pregătiți portocalele. Într-o tigaie întinsă adăugați sucul de portocale, zahărul și feliile de portocale, la foc mediu. Gătiți, timp de 3 minute sau până când zahărul se dizolvă. Aduceți la fierbere. Reduceți focul la mic. Fierbeți timp de 5 minute sau până se îngroașă și devine siropos. Îndepărtați de pe foc atunci când feliile de portocale sunt caramelizate.
- Scoateți vasul de la frigider și tapetați-l cu feliile de portocale caramelizate în sirop.
- Turnați crema de unt în vasul de budincă peste portocale. Acoperiți vasul cu hârtie de copt unsă cu puțin unt și legați bine cu o sfoară ca să nu scape nici urmă de abur. Acoperiți vasul și cu folie de aluminiu. Mai legați odată. Așezați vasul de budincă într-o cratiță mare pe o farfurioară întoarsă. Se toarnă cu atenție apa clocotită în cratiță până la jumătatea vasului de budincă. Acoperiți cratița cu capac. Așezați la foc mediu și aduceți la fierbere. Reduceți focul la mic și fierbeți timp de 1 oră și 30 de minute, completând cu apă fierbinte atunci când este necesar.
- Scoateți vasul de budincă din apa fierbinte. Ridicați încet și aveți mare grijă la vaporii de apă. Se lasă să se odihnească timp de 10 minute. Scoateți folia și hârtia de copt.
- Cu ajutorul unui cuțit desprindeți marginile. Întoarceți budinca pe o farfurie.
- Turnați peste budincă siropul cald de portocale rămas în tigaie.
Notes
- Adăugați frișcă sau smântână înainte de servire.
Bucătăria familiei mele https://alexjuncu.ro/
ALTE REȚETE BUDINCĂ
O minunatie de budinca! Un pic mai migaloasa, dar merita efortul. 🙂
Merita tot efortul 🙂
Arata mai mult decat delicios !
As vrea sa o incerc candva, mi-as dori exact asa cu portocale rosii, dar rareori le gasesc prin comert , sau nu am fost eu pe faza 🙂
in cateva luni incepe sezonul …. imposibil sa nu gasesti portocale rosii 🙂