Noi … mari fani ai acestui preparat care se întâmplă de cel puțin câteva ori pe lună în bucătăria noastră. We luv Carbonara!
Cantitățile sunt după preferințe :
paste
parmigiano reggiano sau pecorino romano
2 ouă mari
prosciutto crudo
usturoi
piper proaspăt râșnit
sare de mare
smântână pentru gătit
Se pun pastele la fiert în apă cu sare, conform indicațiilor de pe pachet.
Într-un vas adânc am făcut un sos din 2-3 gălbenușuri, juma cutie de smântână și o mână de parmezan ras.
Am avut o bucată mare de prosciutto din care am tăiat câteva felii subțiri ( în lung și-n lat) pe care le-am dat la prăjit în puțin ulei de măsline. Aproape de final am adăugat usturoiul tăiat feliuțe subțiri.
În tot acest timp pastele mele s-au fiert. Le-am scurs, dar am păstrat puțin din apa în care au fiert.
Am adăugat pastele în tigaie, peste prosciutto și usturoi. Am închis focul.
În vasul cel mare, cel cu gălbenușurile, adaug pastele fierbinți. Nu este nevoie de foc pentru a se găti gălbenușul. Amestecați de câteva ori, sărați și piperați. Poate chiar adăugați puțin oregano.
Dacă sosul vi se pare prea gros sau preparatul prea uscat puteți adăuga puțin din apa în care au fiert pastele.
Se servește imediat cu și mai mult parmezan deasupra.
Poftă bună !
uau! ce prezentare…felicitari!:)
Trimite si la mine o portie.. ca mor de pofta!!!
O portie vreau si eu ca imi este foame!
Sunt super pastele astea, iar prezentarea e bestiala!
si eu ador carbonara!chiar maine o am in meniu (caci mi-ai facut tu pofta 😛 !) :*
Mi-a lasat gura apa…
I ❤ Carbonara too!!! Cu toate astea nu am cam facut-o cam de mult… hmmm
Asta a ta ROCKS!!
I’m totally in ❤ with Carbonara! :))
:**