Tot ce pot să vă spun despre acest preparat e că e tare bun mai ales dacă se mănâncă cu prieteni alături … Adică e chiar super bun … Asta am gatit eu sâmbătă seara la munte.
Meniu pentru 4 :
Am pus mai mult de jumate dintr-o cutie de penne la fiert în apă clocotită cu sare.
Am făcut sosul de carbonara din 3 gălbenușuri, o cutie de smântână pt. gatit 32% și o mână de parmezan ras, pe care l-am pus mai încolo pe masa.
In timp ce pancetta mea se prăjea în tigaie cu puțin ulei de măsline, am spălat, curățat, scobit și tăiat în bucăți mai mari vreo 3 dovleceii mici.
Am avut și niște usturoi verde pe care l-am aruncat în tigaie. Când pancetta mea a prins culoare am adăugat dovleceii și o mână sănătoasă de cimbru verde. Am lăsat totul la foc până dovleceii s-au înmuiat și au început să se prăjească .
Sursa : Jamie Oliver
Alte paste
Foarte faina reteta , interesanta asa cu dovlecel.
Partea cu dovlecelu’ e pentru prostit copiii :))
Sa tot mananci bun bun!!! te prezinti la gazda cu un buchet de cimbru proaspat (cred ca florile erau de prisos :)) si ……hocus-pocus…..atat de guostos ca pana si cei ce nu mancara pana acum carbonara defel……au lins oala!!!!
Yamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
depinde de gazda :))
Imi place carbonara, imi placdovleceii, iar combinatia cred ca e super reusita. Ma poti prostiisi pe mine, nu numai pe copii :))
Weekend placut, pupici:)
Multumesc !!!
Ce bunatate de paste!
Bune rau…
Tot o trimit eu pe Diana la tine,sa vezi ce repede linge oala de paste.Le adora.Mereu vrea sa-i gatesc.
Weekend grozav iti doresc!
Ma tot ameninti ….o asteptam cu drag…
Excelenta variatiunea asta de carbonara. Nu am mancat-o niciodata in forma asta.