Ceapă murată în oțet balsamic » Bucătăria familiei mele
Ceapă murată în oțet balsamic

Ceapă murată în oțet balsamic

6 Comments  /  Jump to Recipe

 

 
Acu mai bine de o săptămână am vrut să fac o salată. Și printre altele se cerea un borcan de ceapă murată… De unde să scot eu ceapă murată, și încă în oțet balsamic ???
Așa că am amânat puțin salata mea și am tras o plimbare prin piață să-mi cumpăr ceapă și s-o pun la murat…
Cantități pentru 3 borcane de 500 sau 2 de 750 sau cum vreți voi.

Cum murez ceapa?

 1 kg ceapă mică, albă
900 ml oțet pentru murături ( din vin cu 9% )
100 ml oțet balsamic
150-180 gr. zahăr brun
3-4 linguri de sare de mare neiodată
3 căței de usturoi
1 lingură cu vârf condimente murături ( boabe de muștar, coriandru, ienibahar)
½ linguriță ghimbir măcinat
1 linguriță boabe de piper
3 frunze de dafin
1 băț de scorțișoară
 
Am luat ceapa și i-am tăiat vârfurile și fundul, lăsând un pic de rădăcină încă atașată ( ca să nu se împrăștie ). Am lăsat, de asemenea, și coaja pe ceapă. 
 
 
Ceapa curățată astfel am așezat-o într-un bol și acoperit-o cu apă clocotită, timp de vreo 20 de secunde. Apoi am scos-o și transferat-o în sau sub apă rece, pentru a opri fierberea, și am curățat coaja sub apă pentru a preveni oxidarea.
 
Am lăsat apoi ceapa curățată să se scurgă, după care am pus-o într-un castron și am presărat cu sare 50 gr., am acoperit și am lăsat până a doua zi. Să nu cumva să lăsați castronul peste noapte în casă… Mirosul ăla de ceapă e atât de puternic că intră și în pereți.
 
 
Veți fi uimiți de cantitatea de apă pe care o lasă. 
Am scurs ceapa și am clătit-o puțin cu apă rece și am lăsat-o la uscat pe hârtie de bucătărie.
 

Am luat borcanele curate și sterilizate și am împărțit între ele o parte din condimente: câteva boabe de piper, coriandru, foile de dafin, usturoiul.

 

Am pus la fiert oțetul, zahărul, sarea, ghimbirul, bățul de scorțișoară și condimentele pentru murături, amestecând pentru a dizolva zahărul. Am fiert amestecul ăsta cam 5 minute .

 Cât timp a fiert zeama am așezat frumos ceapa în borcane și am fixat-o cu bețe de vișin.


  Am scos scorțișoara și am turnat zeama fierbinte peste ceapă și am sigilat borcanele.

După ce s-au răcit am etichetat frumos și am pus la cămară.

 

 
Am să revin peste vreo 2 luni cu poze noi ( din alea făcute după ce am deschis borcanul ㋡ ) !!!
 
 
This recipe has no ratings just yet.

Ceapă murată în oțet balsamic

septembrie 20

By:

Ingredients
  • 1 kg ceapă mică, albă
  • 900 ml oțet pentru murături ( din vin cu 9% )
  • 100 ml oțet balsamic
  • 150-180 gr. zahăr brun
  • 3-4 linguri de sare de mare neiodată
  • 3 căței de usturoi
  • 1 lingură cu vârf condimente murături ( boabe de muștar, coriandru, ienibahar)
  • ½ linguriță ghimbir măcinat
  • 1 linguriță boabe de piper
  • 3 frunze de dafin
  • 1 băț de scorțișoară
Directions
  • Step 1 Am luat ceapa și i-am tăiat vârfurile și fundul, lăsând un pic de rădăcină încă atașată ( ca să nu se împrăștie ). Am lăsat, de asemenea, și coaja pe ceapă.
  • Step 2 Ceapa curățată astfel am așezat-o într-un bol și acoperit-o cu apă clocotită, timp de vreo 20 de secunde. Apoi am scos-o și transferat-o în sau sub apă rece, pentru a opri fierberea, și am curățat coaja sub apă pentru a preveni oxidarea.
  • Step 3 Am lăsat apoi ceapa curățată să se scurgă, după care am pus-o într-un castron și am presărat cu sare 50 gr., am acoperit și am lăsat până a doua zi. Să nu cumva să lăsați castronul peste noapte în casă… Mirosul ăla de ceapă e atât de puternic că intră și în pereți.
  • Step 4 Veți fi uimiți de cantitatea de apă pe care o lasă.
  • Step 5 Am scurs ceapa și am clătit-o puțin cu apă rece și am lăsat-o la uscat pe hârtie de bucătărie.
  • Step 6 Am luat borcanele curate și sterilizate și am împărțit între ele o parte din condimente: câteva boabe de piper, coriandru, foile de dafin, usturoiul.
  • Step 7 Am pus la fiert oțetul, zahărul, sarea, ghimbirul, bățul de scorțișoară și condimentele pentru murături, amestecând pentru a dizolva zahărul. Am fiert amestecul ăsta cam 5 minute .
  • Step 8 Cât timp a fiert zeama am așezat frumos ceapa în borcane și am fixat-o cu bețe de vișin.
  • Step 9 Am scos scorțișoara și am turnat zeama fierbinte peste ceapă și am sigilat borcanele.
  • Step 10 După ce s-au răcit am etichetat frumos și am pus la cămară.

Related Posts

Brioșe pentru mic dejun / Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Brioșe pentru mic dejun / Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Reteta muffin sau briose pentru micul dejun. Cateva oua, bacon, niste legume, branzeturi si aveti cel mai delicios mic dejun. Baked Egg Cups

Pui la cuptor – cu prune și morcovi

Pui la cuptor – cu prune și morcovi

        Ce pot să vă spun despre acest preparat ????  nimic ascuns  – Sometimes, it’s all in the title !!!       Am luat câteva bucăți de mușchiuleț de pui pe care le-am șters bine cu prosopul de bucătărie și le-am […]



6 thoughts on “Ceapă murată în oțet balsamic”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.