usturoi murat - în vin alb sec » Bucătăria familiei mele
usturoi murat – în vin alb sec

usturoi murat – în vin alb sec

10 Comments  /  Jump to Recipe

Usturoi murat… și cu aceasta sper că am terminat și cu aprovizionarea cămării pentru la iarnă …
Usturoiul murat este tare bun, poate fi folosit în orice preparat, de la sosuri pentru paste până la salate, deoarece se păstrează frumos și tare și nu este la fel de puternic ca usturoiul crud.

Cum pregătesc usturoi murat?

Pentru 2 borcănașe de 175 ml. am folosit

     200 gr. usturoi
     150 ml de oțet din vin alb
     50 ml vin alb sec
     1 linguriță rasă de sare de mare neiodată
     1 linguriță rasă de zahăr
     1 linguriță rasă de oregano uscat sau busuioc uscat sau cimbru uscat- opțional
     2 ardei Chili deshidratați

În primul rând am desfăcut usturoiul în căței.

L-am scufundat în apă clocotită timp de 30 de secunde, apoi am scurs și imediat am scufundat în apă rece. Asta este cea mai bună metodă pentru a curăța coaja de pe usturoi.

Într-o cratiță mare am pus la fiert : oțetul, vinul, sarea, zahărul și oregano. Nu e musai să puneți ierburi, dar eu aș pune oregano și în prăjituri. Am lăsat la fiert cam 1 minut și am luat de pe foc. Pun usturoiul și amestec constant timp de 1 minut.

Cu paleta de spumă am scos usturoiul și l-am așezat frumos în borcane spălate, curate și sterilizate, lăsând vreo 2 cm până la gura borcanului.

Lichidul fierbinte rămas în cratiță l-am turnat ca să acopăr usturoiul, lăsând 1 cm până sus. Am sigilat borcanele și le-am scufundat în apă clocotită timp de 10 minute, ca să fiu sigură că rezistă până la iarnă.

Usturoi murat

This recipe has no ratings just yet.

usturoi murat – în vin alb sec

octombrie 5

By:

Ingredients
 • 200 gr. usturoi
 • 150 ml de oțet din vin alb
 • 50 ml vin alb sec
 • 1 linguriță rasă de sare de mare neiodată
 • 1 linguriță rasă de zahăr
 • 1 linguriță rasă de oregano uscat sau busuioc uscat sau cimbru uscat- opțional
 • 2 ardei chili deshidratați
Directions
 • Step 1 În primul rând am desfăcut usturoiul în căței.
 • Step 2 L-am scufundat în apă clocotită timp de 30 de secunde, apoi am scurs și imediat am scufundat în apă rece. Asta este cea mai bună metodă pentru a curăța coaja de pe usturoi.
 • Step 3 Într-o cratiță mare am pus la fiert : oțetul, vinul, sarea, zahărul și oregano. Nu e musai să puneți ierburi, dar eu aș pune oregano și în prăjituri. Am lăsat la fiert cam 1 minut și am luat de pe foc. Pun usturoiul și amestec constant timp de 1 minut.
 • Step 4 Cu paleta de spumă am scos usturoiul și l-am așezat frumos în borcane spălate, curate și sterilizate, lăsând vreo 2 cm până la gura borcanului.
 • Step 5 Lichidul fierbinte rămas în cratiță l-am turnat ca să acopăr usturoiul, lăsând 1 cm până sus. Am sigilat borcanele și le-am scufundat în apă clocotită timp de 10 minute, ca să fiu sigură că rezistă până la iarnă.

REȚETE PENTRU IARNĂ


Related Posts

Bruschette cu ciuperci

Bruschette cu ciuperci

       Ce-i mai tare și mai tare atunci când ai o grămadă de ciuperci și o poftă nebună de ceva  super delicios și rapid ???? răspuns corect: o felie de pită prăjită frecată cu usturoi și acoperită până la refuz cu ciuperci. Sunt […]

Pappardelle cu ciuperci, lămâie şi pătrunjel

Pappardelle cu ciuperci, lămâie şi pătrunjel

    Săptămâna asta gătesc fără carne… sau mai bine spus fără prea multă carne… Hmmmm , ce ziceți de-o cină fff ușor de pregătit și fff delicioasă sau poate fi și prânz ? Cum se fac paste pappardelle cu ciuperci? Am folosit aşa după […]10 thoughts on “usturoi murat – în vin alb sec”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.