Scurt și la obiect: ciuperci, usturoi, mozzarella, roșii din grădină și frunze de busuioc, stropite toate cu cremă de oțet balsamic- minunăție!
ciuperci caprese
5-6 ciuperci mari
5-6 bile proaspete de mozzarella, ruptă în bucăți
roșii cherry, tăiate în jumătate sau sferturi
busuioc proaspăt, mărunțit – pentru a decora
pentru uns
2 linguri unt topit, 2 -3 fire de usturoi verde, taiat mărunt
2-3 fire de pătrunjel, proaspăt tocat
Preîncălziți cuptorul la 200 grade C.
Amestecați usturoiul și pătrunjelul în untul topit. Periați fundul fiecărei ciuperci și apoi așezați-o invers, pe o tavă de copt.
Răsturnați orice urmă de unt aromat rămas în interiorul ciupercilor. Umpleți cu felii de mozzarella și roșii și
dați la cuptor până când brânza se topește și primește o culoare aurie (10 minute). Condimentați cu sare și piper după gust.
Serviți fierbinte presărat cu busuioc și stropit cu cremă de oțet balsamic!
- 5-6 ciuperci mari
- 5-6 bile proaspete de mozzarella, ruptă în bucăți
- roșii cherry, tăiate în jumătate sau sferturi
- busuioc proaspăt, mărunțit – pentru a decora
- 2 linguri unt topit,
- 2 -3 fire de usturoi verde, taiat mărunt
- 2-3 fire de pătrunjel, proaspăt tocat
- Preîncălziți cuptorul la 200 grade C.
- Amestecați usturoiul și pătrunjelul în untul topit. Periați fundul fiecărei ciuperci și apoi așezați-o invers, pe o tavă de copt.
- Răsturnați orice urmă de unt aromat rămas în interiorul ciupercilor. Umpleți cu felii de mozzarella și roșii și dați la cuptor până când brânza se topește și primește o culoare aurie (10 minute). Condimentați cu sare și piper după gust.
- Serviți fierbinte presărat cu busuioc și stropit cu cremă de oțet balsamic!