era și timpul pentru ceva dulce … și rapid … și gustos … yum yum … tare gustos …
Ingrediente Clafoutis cu vișine
65 gr. făină
un vârf cuțit de sare
2 ouă mari
25 gr. zahăr alb
180 ml. lapte
1/2 linguriță extract de vanilie
vișine
1 lingură unt
Metoda Clafoutis cu vișine
Se încălzește cuptorul la 200 grade C şi se pune grătarul în centrul cuptorului.
Vă ocupați întâi de vișine. Eu le-am scos din congelator, mai aveam o pungă uitată sub niște mazăre. Și era exact cantitatea de care aveam nevoie.
Le-am lăsat puțin la temperatura camerei . Când s-au dezghețat, dar nu de tot, am luat aparatul de scos sâmburi ( că mi-am cumpărat și din ăsta, după Brioșele cu vișine) și am curățat elegant vișinele de sâmburi. De data asta blatul meu nu mai arăta ca după o intervenție chirurgicală.
Clafoutis
În mixerul din dotare amestecați făina, sarea, ouăle, zahărul, laptele şi vanilia. Procesul durează aproximativ 45 – 60 de secunde. Odată ce aluatul este complet neted, îl lăsați deoparte să se odihnească în timp ce vă pregătiți fructele. Să nu vă speriați , aluatul este unul lichid.
Se ia o tavă care se unge cu unt. În tava unsă se așează foarte organizat vișinele.
Dacă aveți vișine mai tari și foarte amare sfatul meu este să le pregătiți puțin înainte de a turna aluatul. Deci, se ia tava cu unt și se pune pe foc. Atunci când untul începe să bolborosească adăugați vișinele și lăsați să fiarbă până când s-au înmuiat un pic și se acoperă complet cu unt. Apoi se presară puțin zahăr şi se fierbe până când zahărul se dizolvă şi se transformă într-un sirop (1 – 2 minute).
Eu am cam sărit această fază deoarece după dezghețare, vișinele mele erau tare moi.
Și cel mai important este că nici măcar nu se face prea mare mizerie în bucătărie cu acest preparat.
Se toarnă aluatul peste vișine și se coace timp de aproximativ 20 de minute sau până când se umflă de mândrie și devine maro auriu pe margini.
Nu deschideți ușa cuptorului până la sfârșitul timpului de coacere sau se poate prăbuși.
Clafoutis cu vișine
Serviți imediat, cu zahăr pudră deasupra sau poate cu iaurt sau smântână sau cremă de frișcă .
Să aveți poftă !!!!
Variațiuni pe aceeași temă:
Sursa Joy of Baking.
M-ai atins in punctul slab cu visinele acelea.Abia astept sa se incarce de roade copacelul meu cu visine mari si bune.Pup!
DiaMar si eu astept visinele proaspete…
Delicioasa reteta! Minunate fotografii!
Multumesccccccccc !!!!
daca la sfarsit, aluatul are o consistenta de clatita, inseamna ca am facut ceva aiurea nu? dar ce?
asa si trebuie sa fie..un aluat cu o consistenta lichida… ca cel de clatita…
Ce cantitate de visine ai folosit?
Mersi.
Irina
Irina, depinde de tava…și depinde de gusturi…eu am folosit aproximativ un strat de vișine 😉