Se termină cireșele??? eu cred că s-au și terminat 😛
Dar puteți încerca minunea asta și cu vișine sau poate boabe de struguri …mmmm cu caise, piersici sau orice alt fruct vă cade la mână.
Ingrediente:
- 65 gr. făină
- un vârf cuțit de sare
- 2 ouă mari
- 25 gr. zahăr alb
- 180 ml. lapte
- 1/2 linguriță extract de vanilie
- cireșe
- 1 lingură unt
Metoda:
Vă ocupați întâi de cireșe, adică îndepărtați sâmburii.
În mixerul din dotare amestecați făina, sarea, ouăle, zahărul, laptele și vanilia. Procesul durează aproximativ 45 – 60 de secunde. Odată ce aluatul este complet neted, îl lăsați deoparte să se odihnească în timp ce vă pregătiți fructele. Să nu vă speriați, aluatul este unul lichid.
Dacă aveți cireșe mai tari sfatul meu este să le pregătiți puțin înainte de a turna aluatul. Deci, se ia tigaia/tava cu unt și se pune pe foc. Atunci când untul începe să bolborosească adăugați cireșele și lăsați să fiarbă până când s-au înmuiat un pic și se acoperă complet cu unt. Apoi se presară puțin zahăr şi se fierbe până când zahărul se dizolvă şi se transformă într-un sirop (1 – 2 minute).
Se toarnă aluatul peste cireșe și se coace timp de aproximativ 20 de minute sau până când se umflă de mândrie și devine maro auriu pe margini.
Nu deschideți ușa cuptorului până la sfârșitul timpului de coacere altminteri se poate prăbuși.
Serviți imediat, cu zahăr pudră deasupra sau poate cu iaurt sau smântână sau cremă de frișcă .
- 65 gr. făină
- un vârf cuțit de sare
- 2 ouă mari
- 25 gr. zahăr alb
- 180 ml. lapte
- 1/2 linguriță extract de vanilie
- cireșe
- 1 lingură unt
- Se încălzește cuptorul la 200 grade C şi se pune grătarul în centrul cuptorului.
- Îndepărtați sâmburii cireșelor.
- În mixer amestecați făina, sarea, ouăle, zahărul, laptele şi vanilia. Procesul durează aproximativ 45 – 60 de secunde. Odată ce aluatul este complet neted, îl lăsați deoparte să se odihnească în timp ce vă pregătiți fructele. Să nu vă speriați, aluatul este unul lichid.
- Dacă aveți cireșe mai tari sfatul meu este să le pregătiți puțin înainte de a turna aluatul. Deci, se ia tigaia/tava cu unt și se pune pe foc. Atunci când untul începe să bolborosească adăugați cireșele și lăsați să fiarbă până când s-au înmuiat un pic și se acoperă complet cu unt. Apoi se presară puțin zahăr şi se fierbe până când zahărul se dizolvă şi se transformă într-un sirop (1 – 2 minute).
- Se toarnă aluatul peste cireșe și se coace timp de aproximativ 20 de minute sau până când se umflă și devine maro auriu pe margini.
- Nu deschideți ușa cuptorului până la sfârșitul timpului de coacere altminteri se poate prăbuși.
- Serviți imediat, cu zahăr pudră deasupra sau poate cu iaurt sau smântână sau cremă de frișcă .
Pare delicios. Cred ca voi inlocui ciresele cu visine sa-i dea un gust dulce-acrisor.
va fi minunat 😛
Ce diametru are vasul in care este pus la cuptor?
Este o tigaie de fonta de 20 cm