Cât am așteptat cireșele astea…dar cât a așteptat omul cobblerul ăsta 🙂
Ingrediente pentru 4 ramekin-uri
pentru umplutură:
- 2 piersici
- 20 de cireșe (fără sâmburi)
- 2 linguri zahăr brun
- 1/2 linguriță arrowroot
- sucul de la jumătate de lime
- vârf cuțit nucșoară
- 1/4 linguriță scorțișoară
pentru crusta de cobbler:
- 50 gr. musli
- 50 gr. făină
- 25 gr. zahăr brun
- 1 linguriță praf de copt
- 50 gr. unt rece
- 1 ou
- 50 ml. frișcă lichidă
- coajă de lime
- o pișcătură de sare
Se ia un bol mai mare și se amestecă în el toate ingredientele de mai sus. Agitați bolul până fructele sunt acoperite de zahăr și aromele lor încep să se combine.
Lăsați fructele să stea așa la temperatura camerei până pregătiți crusta și preîncălziți cuptorul la 180 grade C.
În bolul blender-ului se amestecă musli, făina, praful de copt, zahărul, sarea și untul rece. Dați câteva impulsuri până aluatul începe să semene cu niște firimituri.
Adăugați apoi frișca și oul, și din nou impulsuri până aluatul se adună. Acum e ok să adăugați și coaja de lime.
Se iau frumușel 4 ramekin-uri. Se umplu cu fructe. Deasupra fructelor se pune aluatul și se aranjează cu dosul unei linguri. Dați la cuptor până când crusta devine aurie și fructele se înmoaie și încep să dea pe-afară, 30-40 de minute. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească ușor. Se poate servi ușor cald sau la temperatura camerei.
Nu e musai, dar e minunat cu înghețată.
Cobbler !!!
- 2 piersici
- 20 de cireșe
- 2 linguri zahăr brun
- 1/2 linguriță arrowroot
- sucul de la jumătate de lime
- vârf cuțit nucșoară
- 1/4 linguriță scorțișoară
- 50 gr. musli
- 50 gr. făină
- 25 gr. zahăr brun
- 1 linguriță praf de copt
- 50 gr. unt rece
- 1 ou
- 50 ml. frișcă lichidă
- coajă de lime
- o pișcătură de sare
- Se ia un bol mai mare și se amestecă în el toate ingredientele de mai sus. Agitați bolul până fructele sunt acoperite de zahăr și aromele lor încep să se combine.
- Lăsați fructele să stea așa la temperatura camerei până pregătiți crusta și preîncălziți cuptorul la 180 grade C.
- În bolul blender-ului se amestecă musli, făina, praful de copt, zahărul, sarea și untul rece. Dați câteva impulsuri până aluatul începe să semene cu niște firimituri.
- Adăugați apoi frișca și oul, și din nou impulsuri până aluatul se adună. Acum e ok să adăugați și coaja de lime.
- Se iau frumușel 4 ramekin-uri. Se umplu cu fructe. Deasupra fructelor se pune aluatul și se aranjează cu dosul unei linguri. Dați la cuptor până când crusta devine aurie și fructele se înmoaie și încep să dea pe-afară, 30-40 de minute. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească ușor. Se poate servi ușor cald sau la temperatura camerei.
- Nu e musai, dar e minunat cu înghețată.
O reteta foarte buna si racoritoare pentru aceasta vara!
Multumim!