Cobbler de cirese si piersici

Cobbler de cirese si piersici

2 Comments

cobbler

 

Cât am așteptat cireșele astea…dar cât a așteptat omul cobblerul ăsta 🙂


Ingrediente pentru 4 ramekin-uri

pentru umplutură:

  • 2 piersici
  • 20 de cireșe (fără sâmburi)
  • 2 linguri zahăr brun
  • 1/2 linguriță arrowroot
  • sucul de la jumătate de lime
  • vârf cuțit nucșoară
  • 1/4 linguriță scorțișoară

 

pentru crusta de cobbler:

  • 50 gr. musli
  • 50 gr. făină
  • 25 gr. zahăr brun
  • 1 linguriță praf de copt
  • 50 gr. unt rece
  • 1 ou
  • 50 ml. frișcă lichidă
  • coajă de lime
  • o pișcătură de sare

 

capsuni

Se ia un bol mai mare și se amestecă în el toate ingredientele de mai sus. Agitați bolul până fructele sunt acoperite de zahăr și aromele lor încep să se combine.

Lăsați fructele să stea așa la temperatura camerei până pregătiți crusta și preîncălziți cuptorul la 180 grade C.

cirese

În bolul blender-ului se amestecă musli, făina, praful de copt, zahărul, sarea și untul rece. Dați câteva impulsuri până aluatul începe să semene cu niște firimituri.

Adăugați apoi frișca și oul, și din nou impulsuri până aluatul se adună. Acum e ok să adăugați și coaja de lime.

Se iau frumușel 4 ramekin-uri. Se umplu cu fructe. Deasupra fructelor se pune aluatul și se aranjează cu dosul unei linguri. Dați la cuptor până când crusta devine aurie și fructele se înmoaie și încep să dea pe-afară, 30-40 de minute. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească ușor. Se poate servi ușor cald sau la temperatura camerei.

Nu e musai, dar e minunat cu înghețată.

cobbler de cirese si piersici

 

Cobbler !!!

 

cobbler de cirese

 

Cobbler de cirese si piersici
Write a review
Print
umplutura
  1. 2 piersici
  2. 20 de cireșe
  3. 2 linguri zahăr brun
  4. 1/2 linguriță arrowroot
  5. sucul de la jumătate de lime
  6. vârf cuțit nucșoară
  7. 1/4 linguriță scorțișoară
pentru crustă
  1. 50 gr. musli
  2. 50 gr. făină
  3. 25 gr. zahăr brun
  4. 1 linguriță praf de copt
  5. 50 gr. unt rece
  6. 1 ou
  7. 50 ml. frișcă lichidă
  8. coajă de lime
  9. o pișcătură de sare
Instructions
  1. Se ia un bol mai mare și se amestecă în el toate ingredientele de mai sus. Agitați bolul până fructele sunt acoperite de zahăr și aromele lor încep să se combine.
  2. Lăsați fructele să stea așa la temperatura camerei până pregătiți crusta și preîncălziți cuptorul la 180 grade C.
  3. În bolul blender-ului se amestecă musli, făina, praful de copt, zahărul, sarea și untul rece. Dați câteva impulsuri până aluatul începe să semene cu niște firimituri.
  4. Adăugați apoi frișca și oul, și din nou impulsuri până aluatul se adună. Acum e ok să adăugați și coaja de lime.
  5. Se iau frumușel 4 ramekin-uri. Se umplu cu fructe. Deasupra fructelor se pune aluatul și se aranjează cu dosul unei linguri. Dați la cuptor până când crusta devine aurie și fructele se înmoaie și încep să dea pe-afară, 30-40 de minute. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească ușor. Se poate servi ușor cald sau la temperatura camerei.
Notes
  1. Nu e musai, dar e minunat cu înghețată.
Bucătăria familiei mele https://alexjuncu.ro/

Related Posts

Tarta rustica de Capsuni cu lime, menta si crema de branza

Tarta rustica de Capsuni cu lime, menta si crema de branza

    S-au cerut tarte rustice… Hmmm ce să fie, ce să fie ??? Am căpșuni mari și frumoase, o tufă de mentă în fereastră și niște lime rămase de la  cocktailurile fără alcool de duminică …  așa că am decis să mă provoc la […]

American pancakes servite cu sirop proaspăt de cireșe

American pancakes servite cu sirop proaspăt de cireșe

Pancakes sau clatite americane.Reteta si ingrediente.Micul dejun preferat al copiilor. Pancakes cu gem sau sirop proaspat de cirese



2 thoughts on “Cobbler de cirese si piersici”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.