Tartelette cu Portocale roșii și Cremă de zahăr ars - Bucătăria familiei mele
Tartelette cu Portocale roșii și Cremă de zahăr ars

Tartelette cu Portocale roșii și Cremă de zahăr ars

4 Comments

 

tarte

Cei mai tare și mai tare decât crema de zahăr ars??

Crema de zahăr ars cu portocale roșii, yeah baby yeah !!!

Și daaa încă mai am portocale roșii, cam juma de lădiță, So there’s definitely more magic to come.

 

INGREDIENTE Tartelette cu prortocale roșii

   aluat – Pâte Brisée puțin modificat, rețeta aici:

 •     150 gr. faină, cernută
 •     2 linguri zahăr brun ( 30 gr.)
 •     75 gr. de unt nesărat înghețat, tăiat în cuburi
 •     coaja de la 1 portocală roșie
 •     1 gălbenuș de ou
 •     60 ml. de apă rece

felii portocale rosii

umplutura

 •     2 ouă
 •     150 ml. de lapte de cocos
 •     70 gr. de zahăr pudră
 •     coaja de la 2 portocale
 •     150 ml. de suc ​​de portocale roșii proaspăt stors

    topping

 •     1 lingură de zahăr

portocale_rosii_original

METODA:

Începeți prin a introduce în congelator untul tăiat cuburi ( vreo 2 ore bune). Cu cât untul e mai rece cu atât crusta va fi mai stabilă. Apoi puteți trece la pregătirea aluatului.

Se adaugă în blender făina + zahărul + cuburile înghețate de unt ( pe rând ). Nu stați cu degetul pe butonul blender-ului, apăsați de vreo 6-7 ori câte 5 secunde. Adăugați coaja de portocală și impuls până când amestecul se aseamănă cu pesmetul.

Adăugați gălbenușul și apa rece și mai dați câteva impulsuri blender-ului, până se leagă aluatul.

Scoateți aluatul încă sfărâmicios din blender și cu podul palmei încercați o frământare, asta până se leagă puțin. Faceți o bilă de aluat și apăsați-o în jos cu palma pentru a obține un disc. Nu frământați prea mult, cel mai reușit aluat este acela în care se văd bucățele mici mici de unt înghețat. Discul de aluat se învelește în folie alimentară și se pune la frigider cel puțin 30 minute.

Aluatul acesta se poate ține la congelator până la 2 luni, cu condiția să se decongeleze peste noapte în frigider înainte de utilizare.

portocale_original

   Se încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. Ungeți ușor cu unt și tapetați cu făina formele de tartelette.

  Întindeți aluatul pe o suprafață ușor presărată cu făină și întindeți cu un sucitor, până ajunge 5 mm grosime. Folosind niște forme rotunde tăiați aluatul în cercuri, care sunt cu vreo 2 cm mai mari în diametru decât formele de tartelette folosite. Aranjați aluatul în tăvi și îndepărtați excesul. Dați la rece timp de 15 minute, apoi căptușiți cu  hârtie de copt și umpleți cu niște greutăți, pentru a nu permite aluatului să crească aiurea ( eu am folosit boabe de fasole).

 Coaceți timp de 7 minute, apoi îndepărtați greutățile și mai coaceți încă 3 minute sau până se usucă aluatul și devine auriu. Se scot din cuptor și se lasă la răcit.

tarte_original

 Umplutura:

Într-un bol se amestecă împreună ouăle, zahărul pudră, coaja și sucul de portocală. Se adaugă laptele de cocos și se amestecă până se combină.

Cu ajutorul unui polonic se umple fiecare formă de mini tarte și se coace timp de 7-10 minute sau până când umplutura se stabilizează. Se lasă deoparte să se răcească .

Înainte de servire se presară un pic de zahăr pe fiecare tartă și cu ajutorul unei torțe de bucătărie se face aceea crustă delicioasă caramel.

crema_original

Să nu-mi spuneți că nu arată bine.

Iar despre gust vă pot da niște numere de telefon pentru confirmare. A fost nebunie !!!

mini tarte

I’ll love you all to the moon and back !! 

 

tartelette

crema de zahar ars

Tartelette cu Portocale rosii si Crema de zahar ars
Write a review
Print
Ingredients
 1. ALUAT
 2. 150 gr. făină, cernută
 3. 2 linguri zahăr brun ( 30 gr.)
 4. 75 gr. de unt nesărat înghețat, tăiat în cuburi
 5. coaja de la 1 portocală roșie
 6. 1 gălbenuș de ou
 7. 60 ml. de apă rece
 8. UMPLUTURA
 9. 2 ouă
 10. 150 ml de lapte de cocos
 11. 70 gr. de zahăr pudră
 12. coaja de la 2 portocale
 13. 150 ml. de suc ​​de portocale roșii proaspăt stors
 14. TOPPING
 15. 1 lingură de zahăr
Instructions
 1. Începeți prin a introduce în congelator untul tăiat cuburi ( vreo 2 ore bune). Cu cât untul e mai rece cu atât crusta va fi mai stabilă. Apoi va puteți trece la pregătirea aluatului.
 2. Se adaugă în blender făina + zahărul + cuburile înghețate de unt ( pe rând ). Nu stați cu degetul pe butonul blender-ului, apăsați de vreo 6-7 ori câte 5 secunde. Adăugați coaja de portocala și impuls până când amestecul se aseamănă cu pesmetul.
 3. Adăugați gălbenușul și apa rece și mai dați câteva impulsuri blender-ului, până se leagă aluatul.
 4. Scoateți aluatul încă sfărâmicios din blender și cu podul palmei încercați o frământare, asta până se leagă puțin. Faceți o bilă de aluat și apăsați-o în jos cu palma pentru a obține un disc. Nu frământați prea mult, cel mai reușit aluat este acela în care se văd bucățele mici mici de unt înghețat. Discul de aluat se învelește în folie alimentară și se bagă la frigider cel puțin 30 minute. Aluatul acesta se poate ține la congelator până la 2 luni, cu condiția să se decongeleze peste noapte în frigider înainte de utilizare.
 5. Se încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. Ungeți ușor cu unt și tapetați cu faină formele de tartelette.
 6. Întindeți aluatul pe o suprafață ușor presărată cu făină și întindeți cu un sucitor, până se ajunge 5 mm grosime.
 7. Folosind niște forme rotunde tăiați aluatul în cercuri, care sunt cu vreo 2 cm mai mari în diametru decât formele de tartelette folosite. Aranjați aluatul în tăvi și îndepărtați excesul. Dați la rece timp de 15 minute, apoi căptușiți cu hârtie de copt și umpleți cu niște greutăți, pentru a nu permite aluatului să crească aiurea ( eu am folosit boabe de fasole).
 8. Coaceți timp de 7 minute, apoi îndepărtați greutățile și mai coaceți încă 3 minute sau până se usucă aluatul și devine auriu. Se scot din cuptor și se lasă la răcit.
 9. Într-un bol se amesteca împreună ouăle, zahărul pudră, coaja și sucul de portocală. Se adaugă laptele de cocos și se amestecă până se combină.
 10. Cu ajutorul unui polonic se umple fiecare forma de mini tarte și se coace timp de 7-10 minute sau până când umplutura se stabilizează. Se lasă deoparte să se răcească .
 11. Înainte de servire se presară un pic de zahăr pe fiecare tartă și cu ajutorul unei torțe de bucătărie se face aceea crustă delicioasă caramel.
Bucătăria familiei mele https://alexjuncu.ro/

Adaptare dupa Delicieux – tartelette cu portocale roșii

tarte


Related Posts

Tarta rustica de Capsuni cu lime, menta si crema de branza

Tarta rustica de Capsuni cu lime, menta si crema de branza

    S-au cerut tarte rustice… Hmmm ce să fie, ce să fie ??? Am căpșuni mari și frumoase, o tufă de mentă în fereastră și niște lime rămase de la  cocktailurile fără alcool de duminică …  așa că am decis să mă provoc la […]

Pavlova for Luv

Pavlova for Luv

    Pavlova pentru că Azi e V’day…  Adevărul este că eu nu prea sunt un V’day person ( nu aruncați cu pietre, dar așa sunt eu ), dar când este vorba de mâncare nu pot spune nu. Așa că pentru mine această sărbătoare este […]4 thoughts on “Tartelette cu Portocale roșii și Cremă de zahăr ars”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.