Conopidă pane

Conopidă pane

1 Comment

Conopidă pane 

O altă metodă ușoară de a pregăti conopida sau poate broccoli, de fapt se poate face acest lucru aproape cu orice legumă. Cu un sos de brânză sau de iaurt lângă, devine un aperitiv pe cinste.


Aveţi nevoie de:

  1 conopidă, desfăcută în buchete mici
  1 ou ( sau poate 2 mai mici)
  2 linguriţe de lapte
  1 ceaşcă de pesmet
   ulei pentru prăjit
  sare 


Puneţi conopida într-un coş pentru aburi sau în apă clocotită uşor sărată.
 Gătiţi-o pentru 5-8 minute sau până când se înmoaie. Când este gata se scurge şi se lasă să se răcească.
 

 
Într-un castron mic, amestecaţi împreună ouăle şi lapte cu o furculiţă. Puneţi pesmetul într-un alt vas. Scufundaţi conopida în amestecul de ou apoi tăvăliți-o prin pesmet.
 
 
Se încinge uleiul într-o tigaie .
Prăjiţi conopida în uleiul fierbinte până se rumeneşte. 
 
 
 Scurgeţi conopida pe prosoape de hârtie. Şi cam asta este tot. Să nu uitaţi de sare .

Se serveşte cu sos de brânză sau de iaurt. 
Aşa cum am mai spus : foarte uşor de preparat.
Conopidă pane !!!!!!

 
 

ALTE REȚETE CU CONOPIDĂ


Related Posts

Tagliatelle alfredo cu sos de conopida

Tagliatelle alfredo cu sos de conopida

  Niște paste ??? să nu-mi spuneți că nu vă plac… Paste alfredo ei și dacă nu vă plac faceți doar sosul și mâncați-l cu lingura…sau lângă niște grătare de pui sau poate în lasagna,  da astea sunt tot paste … Indiferent cum vedeți rețeta […]

Conopida gratinată cu sos Béchamel

Conopida gratinată cu sos Béchamel

      Conopida gratinată este un preparat culinar specific franţuzesc: cremoasă, uşoară şi delicioasă.  Este un alt mod excelent de a mânca legume. Ceva minunat se întâmplă atunci când se combină conopida cu sosul Béchamel şi cu diferite feluri de brânză …  Sosul de brânză este perfect pentru conopidă ( broccoli sau amândouă).   Aveţi nevoie de : –  o conopidă de vreo 700 gr. desfăcută în bucheţele –  50 g mozzarella rasă […]



1 thought on “Conopidă pane”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.