Dacă vrei să fii productiv, te trezești dis-de-dimineață. Iar dacă ai un motiv bun, este mult mai ușor.
Să vă dau câteva motive: în primul rând mirosul de pâine proaspăt prăjită, al castravetelui și al cremei de oțet balsamic, o grămadă de miresme care te fac să cobori din pat.
Și mai ales dacă altcineva pregătește acest mic dejun pentru tine. Asta da motiv !!!
Cremă de avocado și somonul afumat care se combină perfect, este o delicatesă care îți face apă în gură! Acest sandwich este perfect pentru micul dejun sau poate pentru o mică gustare la mijlocul după-amiezii! Dar adevărul este că, într-adevăr, nu poți să dai greș cu acest preparat, în orice moment al zilei!
Un sandwich care are mai puțin de 300 de calorii, ceea ce înseamnă că poți avea un pic de lux în orice zi a săptămânii.
INGREDIENTE
- un avocado perfect copt
- 2 linguri de iaurt
- sucul de la ½ lămâie
- 2 felii pâine de secară, prăjită
- somon afumat ( dacă îl găsiți gata feliat este super ) vreo 75g
- un castravete, tăiat în fâșii cu ajutorul unui dispozitiv pentru decojire
- lăstari de mazăre și năut
- câteva frunze de mentă proaspătă, tocată mărunt
- coaja și sucul de la ½ lămâie
- 1 roșie tăiată în cubulețe
- 1 lingură cremă de oțet balsamic
- câteva feliuțe subțiri de ardei iute
- sare și piper, după gust
METODA
Se face un dressing amestecând roșia, menta, ardeiul iute, crema de oțet balsamic, coaja și sucul de lămâie. Se gustă și se potrivește cu sare și piper.
Se taie avocado în 2 și se îndepărtează sâmburele. Cu ajutorul unei linguri se scoate miezul din coajă. Se adaugă într-un castron împreună cu iaurtul și sucul de lămâie și se amestecă totul cu o furculiță, până se obține o cremă omogenă. Se condimentează bine cu sare și piper.
Se întinde crema de avocado pe pâinea de secară prăjită, se adaugă feliile de somon afumat și castravetele.
Se adaugă dressingul de roșii deasupra și lăstarii de mazăre.
Pam Pam și cu asta bună dimineața !!!
alte TARTINE
- un avocado perfect copt
- 2 linguri de iaurt
- sucul de la ½ lămâie
- 2 felii pâine de secară, prăjită
- somon afumat ( dacă îl găsiți gata feliat este super ) vreo 75g
- un castravete, tăiat în fâșii cu ajutorul unui dispozitiv pentru decojire
- lăstari de mazăre și năut
- câteva frunze de mentă proaspătă, tocată mărunt
- coaja și sucul de la ½ lămâie
- 1 roșie tăiată în cubulețe
- 1 lingură cremă de oțet balsamic
- câteva feliuțe subțiri de ardei iute
- sare și piper, după gust
- Se face un dressing amestecând roșia, menta, ardeiul iute, crema de oțet balsamic, coaja și sucul de lămâie. Se gustă și se potrivește cu sare și piper.
- Se taie avocado în 2 și se îndepărtează sâmburele. Cu ajutorul unei linguri se scoate miezul din coajă. Se adaugă într-un castron împreună cu iaurtul și sucul de lămâie și se amestecă totul cu o furculiță, până se obține o cremă omogenă. Se condimentează bine cu sare și piper.
- Se întinde crema de avocado pe pâinea de secară prăjită, se adaugă feliile de somon afumat și castravetele.
- Se adaugă dressingul de roșii deasupra și lăstarii de mazăre.