Pentru 12 cupcake-uri cu bezea:
- 200 gr. făină
- 1/2 linguriță praf de copt
- vârf cuțit sare
- 50 gr. unt
- 120 gr. zahăr
- 1 ou mare
- 80 gr. ciocolată albă, tocată
- 1/2 linguriță de extract de vanilie
- 150 ml. lapte
- 1 plic zahăr vanilat
Se încălzește cuptorul la 180 grade. Așezați hârtiile de cupcake în tavă.
Am și eu un fix cu hârtiile de cupcakes. Să fie multe și colorate și multe… și pentru că am prieteni care mă iubesc pentru că sunt un om mișto și susțin acest fix al meu, am o groază de astfel de hârtii . Omul mă mai întreabă : ” bine măi, dar oricum ajung la gunoi, nu?? așa că de ce atâta tevatură ??”. Așa cum vă spuneam este doar fixul meu.
Într-un bol mediu, amestecați împreună făina cernută, praful de copt şi sarea.
Într-un mic bol se așează ciocolata albă mărunțită . Se pune în cuptorul cu microunde și se topește prin încălzire. Lăsați intervale de 30 secunde, amestecați bine cu o furculiță la fiecare interval până ciocolata devine lichidă.
Într-un bol se pune apă și se adaugă câteva cuburi de gheață. Se adaugă foile de gelatină și se lasă până se înmoaie. Scurgeți excesul de apă de pe gelatină și puneți deoparte.
Între timp, în bolul mixerului se bat albușurile de ou la viteză medie.
Zahărul se pune pe foc, într-o cratiță împreună cu cei 50 ml. de apă. Amestecați tot timpul și nu lăsați să se depună pe marginea cratiței, astfel preveniți cristalizarea zahărului.
Când se formează siropul adăugați gelatina.
Setați mixerul pe cea mai joasă treaptă și adăugați încet amestecul de zahăr peste albușul bătut spumă. Creșteți apoi viteza şi mixați până face vârfuri, între 10 și 15 minute.
Săracul meu mixer , aproape că scotea fum când am terminat.
Cu ajutorul unui poș ornați apoi cupcakes-urile. Lăsați la temperatura camerei cel puțin 4 ore, până când bezeaua se usucă.
Atenție! Cupcakes-uri care dau dependență!
În cazul în care ați obținut mai multă bezea decât aveți nevoie pentru cupcakes, nici o problemă. Luați o tavă și așezați hârtie de copt, pe care o presărați cu puțin zahăr pudră și turnați bezeaua. O lăsați să se usuce la temperatura camerei până a doua zi dimineață când o tăiați în bucăți mici și o serviți cu cafea. Nebunie !!!!
După ce mi-am înfipt dinții !!!
Vai cat de bine arata! minunate si sigur si super gustoase! pup
Cele mai bune … Multumesc Timea !!!
Pfaaaaa… ce bine arataaaaaa!! Fur si eu … macar una!!
Imi plac foarte tare foitele tale.. iar barbatii astia… nu ne inteleg deloc! :)))
Pupici
Simona, nu stiu daca taurul din tine are fixuri…
Eu am cateva si bune…si nu ma las..
Pupic
Pfiii da’ ce harnica ai fost!!!De cand n-am fost la tine ai postat intruna numai bunatati care mai de care!
Si astea arata de vis,dar ca de obicei ceva trebuie sa ma nedumereasca ceva….fixul asta al tau(e bine ca-l ai ca e placut si noua la vedere sa vedem hartiute care mai decare mai frumoase)de unde isi are provenienta..adica de unde ti le cumperi?La noi se gasesc doar 2-3 modele si gata:-(
Ultima data ce-i drept ca mi-am luat si eu din Cluj cateva modele faine,dar daca-mi dai o tinta precisa merg la sigur sa ma aprovizionez si eu…nu’s tare fixista pe ele,da-mi plac si mie.
Inca ceva…ador bezeaua,deci aceste cupcakes sunt de mine :-)))
Foarte faina si prezentarea!!!
Alex, maine la mic dejun voi bea o nebunie de cafea,cea propusa de tine…cu bezea!Revin cu impresii,caci pana acum n-am mai savurat asa ceva.
Vai, nu ai baut cafea cu bezele??? nu pot sa cred…
Multumesc de aprecieri ♥ ♥ ♥
si referitor la hartiute: le-am primit din USA…dar fac saptamana viitoare un ” It’s my birthday GIVEAWAY!” si pun la bataie numa hartiute …
Te astept…
Vaaaai,ce-mi faci?Super,super bune.
Te pup!
Dia multumesc !!!!
Ce frumuseti, imi place mult prezentarea cu ceainicul de cafea, o sa fie un tea-party pe cinste! 🙂
Va fi un super Tea Party !!!!
Foarte frumoase cupcakesuri-le si cafeluta!Deci vad ca nu sunt singura care-mi plac hirtiutele de Cupcakes :)!
Multumesc mult !!!
Maine pun la bataie o parte din ele…te astept !!!
Ce minunate si ce de hartiute dragute..
sar’na !!!
Pozele sunt foarte frumoase. Cupcakes imaculate. Trebuie neaparat sa le incerc. Nu stiu cum ai reusit sa strangi asa hartiute grozave, dar ai toata admiratia mea. Imi plac teribil aceste frumuseti micute. Le vanez si eu.
sa-mi spui cum ti-au iesit …
Si eu vreau sa-ncerc minunatiile astea,hmmm dar daca am gelatina pudra ce cantitate si cum prepar marshmallow frosting-ul? heeelp pls 😀 Multumesc.
Ale draga, nu as putea sa te ajut..Nu am folosit niciodată pudra, dar ma gândesc ca ar trebui sa scrie pe ambalaj care este cantitatea necesara.
Ce fel de gelatina pudra ai ??? ca sa pot sa intreb mai departe …
Te pup,
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Am gelatina dr oetker pliculet de 10 g
le am incercat si sunt super bune, dar sunt briose nu cupcakes 🙂
oricum, suuper reteta
BUna, as avea o intrebare. de ce ai pus gelatina la bezea? nu sta fara gelatina bezeaua? multumesc si spor la treaba
Bezeaua folosita de mine nu este cea clasica care se usuca la cuptor.
Este vorba despre Marshmallow: https://alexjuncu.ro/2012/04/homemade-marshmallows.html