Niciodată nu mi-au plăcut trandafirii… mda sunt una din acele puține femei …
mie îmi plac lalelele … asta este.
M-a cuprins panica atunci când am văzut că îmi plantează maică-mea în fața cabanei o groază de trandafiri … efectiv m-a apucat disperarea… dar de ce trandafiri??? sunt foarte frumoși când sunt înfloriți, dar când încep să se scuture fac multă mizerie și devin urâți.
mie îmi plac lalelele … asta este.
M-a cuprins panica atunci când am văzut că îmi plantează maică-mea în fața cabanei o groază de trandafiri … efectiv m-a apucat disperarea… dar de ce trandafiri??? sunt foarte frumoși când sunt înfloriți, dar când încep să se scuture fac multă mizerie și devin urâți.
Dar în acest sfârșit de vară totul s-a schimbat. Când i-am văzut atât de frumoși și înfloriți și foarte bine mirositori i-am cules. Hi hi hi…. și i-am făcut dulceață. Așa că am scăpat de mizerie și am obținut o dulceață super parfumată.
ingrediente
– petale de trandafiri ( am avut cam 200 gr)
– cam aceeași cantitate de zahăr
– apă plată
– suc proaspăt de la 1 lămâie
metoda
Am spălat cu grijă petalele de trandafir sub jet de apă. Am îndepărtat micile “ defecțiuni” și părți albe. Într-un vas am pus toate petalele, am turnat deasupra o lingură bună de zahăr și sucul de la juma de lămâie.
Am frământat cu mâna până au început să lase zeamă. Apoi am acoperit vasul și l-am pus la rece până am pregătit siropul.
Într-o oală am pus la fiert restul de zahăr împreună cu apa, cât să-l acopere cam cu un deget. Am lăsat să fiarbă la foc mic până a început să se lege și să se transforme în sirop. Am adăugat jumătatea de lămâie feliată și am mai lăsat încă vreo 5 minute.
Am adăugat petalele.
Dulceață de trandafiri
septembrie 7
Ingredients
- petale de trandafiri ( am avut cam 200 gr)
- – cam aceeași cantitate de zahăr
- – apă plată
- – suc proaspăt de la 1 lămâie
Directions
- Step 1 Am spălat cu grijă petalele de trandafir sub jet de apă. Am îndepărtat micile “ defecțiuni” și părți albe. Într-un vas am pus toate petalele, am turnat deasupra o lingură bună de zahăr și sucul de la juma de lămâie.
- Step 2 Am frământat cu mâna până au început să lase zeamă. Apoi am acoperit vasul și l-am pus la rece până am pregătit siropul.
- Step 3 Într-o oală am pus la fiert restul de zahăr împreună cu apa, cât să-l acopere cam cu un deget. Am lăsat să fiarbă la foc mic până a început să se lege și să se transforme în sirop. Am adăugat jumătatea de lămâie feliată și am mai lăsat încă vreo 5 minute.
- Step 4 Am adăugat petalele.
- Step 5 Când acestea s-au înmuiat bine și siropul s-a îngroșat, faceți testul cu farfuria refrigerată și gustați.
- Step 6 Dacă e gata treceți la turnat în borcane .
F. buna reteta. Felicitari! O stim si garantam pentru ea. Se vede si in poze de fapt rezultatul :)!
Multumesc !!!
N-am mai mancat de foarte mult timp.. iar de facut.. niciodata! 🙂
Una din multele bunatati pe care le serveam cu mare placere in copilarie.
Ce bine arata totul.
Te pup!
ah….cum arata…….yamiiii
Delicios de aromat….
Nici eu nu am preparat nici o data dulceata,insa in copilarie obisnuiam sa mananc des la bunica,dulceata de trandafiri,care arata exact ca cea din imagine.Arata foarte bine,numai buna de intins pe paine si de savurat cu cei dragi.
Nota maxima pentru tot 10****
Exceptionala postare,imi place foarte mult!
Te pup cu drag:-)