Pastă de ardei pentru iarnă » Bucătăria familiei mele
Pastă de ardei pentru iarnă

Pastă de ardei pentru iarnă

6 Comments  /  Jump to Recipe

 

 
Cum este și normal nu putea să lipsească din cămara mea această pastă de ardei. E numai bună pentru ciorbe, tocănițe, fripturi etc.
La noi în Ardeal găsești pe piață două tipuri de pastă de ardei: Eros Pista ( care pișcă de numa’ ) și Edes Anna. Și ca să mă laud: pasta mea de ardei este mult mai bună decât Edes Anna !!!!
 
Ingrediente
6 kg ardei amestec capia cu gogoșari
400 ml ulei
sare și zahăr 

 
Se spală ardeii și se curăță de cotor, semințe și nervuri. Se taie în 4 sau în bucăți mai mici.
 
 
Se trece prin mașina de tocat carne și se pune peste uleiul încălzit.
 
 
Se lasă pe foc mic vreo 45 min. timp în care se amestecă constant ca să nu se prindă. Spre sfârșit se adaugă sare și piper, după gust.
 
 
Se toarnă în borcane curate și sterilizate, încă fierbinți, proaspăt scose din cuptor. Atenție să nu vă ardeți. Se așează borcanele pe o suprafață metalică și se toarnă pasta de ardei, cu multă grijă, folosind o pâlnie cu gura mare .
 
 
Se înfiletează capacele curate și uscate. Borcanele pline se așează în tava de la cuptor ( preîncălzit la 100 grade). Se lasă cuptorul la 100 grade vreo 2 ore, apoi se închide și se lasă borcanele înauntru să se răcească încet.
                 Poftă bună !!!!
 
 

Pastă de ardei și alte preparate pentru iarna

This recipe has no ratings just yet.

Pastă de ardei pentru iarnă

septembrie 6

By:

Ingredients
  • 6 kg ardei amestec capia cu gogoșari
  • 400 ml ulei
  • sare și zahăr
Directions
  • Step 1 Se spală ardeii și se curăță de cotor, semințe și nervuri. Se taie în 4 sau în bucăți mai mici.
  • Step 2 Se trece prin mașina de tocat carne și se pune peste uleiul încălzit.
  • Step 3 Se lasă pe foc mic vreo 45 min. timp în care se amestecă constant ca să nu se prindă. Spre sfârșit se adaugă sare și piper, după gust.
  • Step 4
  • Step 5 Se toarnă în borcane curate și sterilizate, încă fierbinți, proaspăt scose din cuptor. Atenție să nu vă ardeți. Se așează borcanele pe o suprafață metalică și se toarnă pasta de ardei, cu multă grijă, folosind o pâlnie cu gura mare .
  • Step 6 Se înfiletează capacele curate și uscate. Borcanele pline se așează în tava de la cuptor ( preîncălzit la 100 grade). Se lasă cuptorul la 100 grade vreo 2 ore, apoi se închide și se lasă borcanele înauntru să se răcească încet.


Related Posts

One & Only – ZACUSCA

One & Only – ZACUSCA

    No acuma îi atunci… Am făcut zacuscă… Pentru mine a fost provocarea supremă. Să stai tu lângă oala aia mare atâtea ore și să amesteci de nebun, ca nu cumva să se prindă sau să se afume… Asta după ce te-ai prăjit la […]

Chutney de ardei copt, gras și iute

Chutney de ardei copt, gras și iute

    V-am rămas datoare cu o rețetă…. și asta repede până când nu trece sezonul ardeilor:  Chutney de ardei copt, iute După ce acu vreo câteva săptămâni am făcut magicul gem de pișcos, care by the way se  termină cam repede, mi-am zis să […]



6 thoughts on “Pastă de ardei pentru iarnă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.