Copiii și bucătăria… un domeniu unde sunt foarte multe de povestit.
Varianta cea mai ușoară este asta – lăsați-i să încerce, să se murdărească, să umble prin cratițe. Vă veți minuna ce iese din mâinile lor. De unde să știe ce combinații le sunt pe plac și ce arome preferă dacă nu-i lăsați să experimenteze. Și cel mai ușor este acasă în propria bucătărie și nu în vreun restaurant super expensive.
Să nu-mi spuneți că atunci când erați mici și vă lăsau părintii singuri acasă nu v-ați jucat cu oalele și tigăile. Eu una făceam o cremă de zahăr ars pe la 10 ani de se crucea maica-mea când venea acasă ca era toată bucătăria cu fundu-n sus. Și mă inspiram din singura carte de bucate existentă atunci la noi în bucătărie și aia primită la nunta ei de la ceva mătușă.
Să nu vă mai povestesc că mâncarea mea preferată de când eram copil erau sandwich-urile cu gem de caise și salam de vară. O nebunie.
Deci lăsați-i să se joace în bucătărie și apreciați munca lor.
Și cel mai important mâncați alături de copiii voștri. Vorba aia dacă mâncați împreună rămâneți împreună.
Cum se pregătesc cele mai bune frigărui de pui/souvlaki?
Ingrediente pentru 2 persoane
250 gr. piept de pui
2 căței de usturoi trecuți prin presă
sucul și coaja de la 1 lămâie mare necerată
ulei de măsline extravirgin
sare și piper proaspăt râșnit
1 linguriță oregano uscat
puțin rozmarin uscat
Tai pieptul de pui în cuburi. Așa de-o îmbucătură sănătoasă.
Pun puiul într-un vas și adaug peste el toate cele necesare pentru o marinadă reușită: usturoiul, coaja și sucul de lămâie, uleiul de măsline, ierburile, sarea și piperul.
Las puiul la marinat cel puțin 30 minute ( se poate și peste noapte la frigider).
!!! Eu am folosit frigărui de bambus pe care le-am scufundat în apă fierbinte cu jumătate de oră înainte de utilizare.
Scot bucățile de pui din marinadă și le înșiruiesc pe bețe. Ung frigăruile cu ceea ce a rămas în bol.
Pregătesc tigaia grill sau grătarul și prăjesc puiul vreo 3-4 minute pe fiecare parte, până este gătit și prinde culoare.
Las să se odihnească vreo 5 minute și servesc alături de tzatziki și salată proaspătă.
Tzatziki cu zucchini
1 zucchini galben ( sau verde)
150 gr. iaurt grecesc
1 lingură de smântână
1 cățel de usturoi trecut prin presă
mărar proaspăt
sucul de la 1/2 lămâie
sare și piper după gust
Cum fac Tzatziki cu zucchini?
Dau prin râzătoarea mare zucchini-ul. Presar peste el sare și îl las într-o sită la scurs. După vreo 15 minute storc toată zeama rămasă cu ajutorul palmelor și-l adaug într-un bol.
Adaug restul ingredientelor peste zucchiniul stors și amestec.
Pam pam the best Tzatziki.
Am servit frigăruile cu salată grecească.
Și uite așa se fac super frigărui de pui cu un sos minunat. Nu dai greș cu rețeta asta.
Alte rețete de frigărui
Frigărui de creveți marinați, la grătar
Cartofi copți pe frigărui de rozmarin
FRIGĂRUI DE PUI ȘI TZATZIKI CU ZUCCHINI
Ingredients
- 250 gr. piept de pui
- 2 căței de usturoi trecuți prin presa
- sucul și coaja de la 1 lămâie mare necerata
- ulei de măsline extravirgin
- sare și piper proaspăt râșnit
- 1 linguriță oregano uscat
- puțin rozmarin uscat
- TZATZIKI CU ZUCCHINI
- 1 zucchini galben ( sau verde)
- 150 gr. iaurt grecesc
- 1 lingură de smântână
- 1 cățel de usturoi trecut prin presă
- mărar proaspăt
- sucul de la 1/2 lămâie
- sare și piper după gust
Directions
- Step 1 Tai pieptul de pui în cuburi.
- Step 2 Îl pun într-un vas și adaug peste toate cele necesare pentru o marinadă reușită: usturoiul, coaja și sucul de lămâie, uleiul de măsline, ierburile, sarea și piperul. Las puiul la marinat cel puțin 30 minute ( se poate și peste noapte la frigider).
- Step 3 Eu am folosit bețe de bambus care e nevoie să le țin în apă fierbinte cel puțin 30 min. înainte de utilizare.
- Step 4 Scot bucățile de pui din marinadă și le înșiruiesc pe bețele de frigărui. Ung frigăruile formate cu ceea ce a rămas în bol.
- Step 5 Pregătesc tigaia grill sau grătarul și prăjesc puiul vreo 3-4 minute pe fiecare parte, până este gătit și prinde culoare.
- Step 6 Las să se odihnească vreo 5 minute.
- Step 7 Tzatziki cu zucchini – Dau prin râzătoarea mare zucchini-ul. Presar peste el sare și îl las într-o sită la scurs. După vreo 15 minute storc toată zeama rămasă cu ajutorul palmelor și-l adaug într-un bol. Adaug restul ingredientelor peste zucchiniul stors și amestec.
- Step 8 Servesc souvlaki de pui alături de tzatziki și salată proaspătă grecească.
Delicios