Friptură de curcan - umplut cu prune, mere şi prosciutto » Bucătăria familiei mele
Friptură de curcan – umplut cu prune, mere şi prosciutto

Friptură de curcan – umplut cu prune, mere şi prosciutto

22 Comments

 

 
Şi asta dragii mei este cea mai bună friptură de curcan ever tried and cooked !!!

Vă e foame ???Atunci nu mă lungesc prea mult.

Am luat una bucată mare piept de curcan şi am pregătit-o cu mare stil. Eu am folosit doar pieptul deoarece curcanul meu era mare, aşa cam cât un porc. Nu râdeți … de abia a reuşit omul să-l facă bucăţi pentru congelator. Şi a umplut 2 rafturi şi vreau să vă spun că am un congelator destul de mare. A fost o adevărată luptă între curcan şi om. Nu am mai râs cu atâta poftă de mult timp. Întâi şi-ntâi am desfăcut/crestat pieptul în aşa fel încât să-l pot umple cu vreo 10 prune deshidratate, câteva felii dintr-un măr mare şi galben şi câteva feliuțe de prosciutto crudo. Şi pentru că asta nu era suficient am sărat şi piperat, apoi am presărat cu puţin praf de usturoi şi nițică salvie şi ceva ulei
de măsline.
 
 
Am adunat pieptul la loc şi l-am învelit în felii de prosciutto. Apoi l-am legat şi aşezat în tavă. Ca pregătirea să fie în toată regula am adăugat în tavă pe lângă nişte felii de măr,  ceva prune, 1/2 pachet unt, o ceapă mare tăiată în 8 şi 1 cană vin alb sec.
 
 
Ei şi după ce am pregătit totul aşa frumos am dat la cuptor pâna s-a făcut. Să fi tot fost vreo 2 ore sănătoase.
 
 
 Când minunăția a fost gata am dezlegat-o şi am tăiat-o felii.
 
 
Dezmățul total a fost după ce am stropit cu sos.

 SOSUL.

Tot ceea ce a rămas în tavă : mere, prune, ceapă, zeama de vin le-am trecut printr-o sită. Am făcut un rue ( rântaș ) din 1 lingură unt cu 1 lingură făină, peste care am adăugat sosul obținut din ce era în tavă şi l-am diluat apoi cu supă (că tot fierbea pe sobă ) până a ajuns la consitența pe care o vroiam.
 
 

Am servit nebunia asta de friptură cu cartofi piure şi mult sos !!!!

Vă provoc să o încercați și apoi mai povestim !!! Poftă bună !!!

 
 

Alte rețete asemănătoare

Curcan întreg la cuptor

Curcan. la cuptor


Related Posts

Tort de mere, cremă de zahăr ars și bezea

Tort de mere, cremă de zahăr ars și bezea

        tort de mere      Toată lumea bine, sănătoasă ?? V-a fost dor de mine ?  mie mi-a fost tare dor de voi ! Simt că va fi un an bun… voi ce ziceți ???  Și ca să-ți meargă bine trebuie să […]

Muffins cu sos de Mere, Pere și Vanilie

Muffins cu sos de Mere, Pere și Vanilie

    Și pentru că ieri a fost  vineri am vrut să vă las cu o imagine care să vă bântuie tot weekend-ul…Muahahaha. Acuma serios muffin-urile astea sunt To Die For !!! Încercați-le și vă veți convinge . Muffins cu mere ! Applesauce & Pear […]



22 thoughts on “Friptură de curcan – umplut cu prune, mere şi prosciutto”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.