Galette cu branza de capra, ceapa caramelizata si rosii multe si colorate »
Galette cu branza de capra, ceapa caramelizata si rosii multe si colorate

Galette cu branza de capra, ceapa caramelizata si rosii multe si colorate

1 Comment

 

Galette cu brânză de capră, ceapă caramelizată și roșii multe și colorate

Majoritatea rețetelor mele au o poveste, asta ca să vă introduc treptat în magia bucătariei mele. Dar sunt situații în care preparatul nu are nevoie de introducere deorece fotografia face toți banii.

Cred că până acum v-ați obișnuit cu rețetele mele : simple, super gustoase și super sănătoase.

Povestea tartei ăsteia este una simplă. Se făcea că am găsit roșii de colecție crescute cu drag de Claudia- roșiile Buniol care ” înseamnă redescoperirea frumuseții și savorii imperfecțiunii”.

Și dintr-o cutie mare plină de roșii, am rămas doar cu câteva nemâncate în primele 24 de ore, cele care au ajuns în tarta asta.

Ceea ce vreau eu să vă spun este ca la anul musai să treceți pe lista voastră de cumpărături cel puțin 2 cutii de roșii d’astea, sunt ceva extraordinar, de nedescris în cuvinte.

 ALUAT:

 • 150 gr. făină
 • 1/2 linguriță sare
 • 1/2 linguriță zahăr
 • 120 gr. unt înghețat ( adică băgat la congelator peste noapte )
 • 3 linguri apă rece ca gheața ( fără gheață )

INGREDIENTE:

3 – 4 roşii colorate, tăiate felii
1 ceapă de apă tăiată juliene
brânză de capră
2 -3 linguri ulei de măsline extra virgin
2 -3 linguriţe miere
1/2 linguriţă sare de mare şi piper negru proaspăt râşnit
câteva fire de cimbru lămâios proaspăt
1 ou, bătut cu furculiţa, pentru uns

METODA:

Aluatul

1. Dacă doriți să faceți acest tip de aluat pregătiți untul cu o zi înainte, deoarece întreaga cantitate de unt se taie în cuburi și apoi se pune în congelator. Cu cât untul e mai rece cu atât crusta va fi mai stabilă.

2. Se adaugă în blender făina + sarea + zahărul + cuburile înghețate de unt ( pe rând ). Nu stați cu degetul pe butonul blender-ului, apăsați de vreo 6-7 ori câte 5 secunde. Aluatul obținut trebuie să fie ceva sfărâmicios, ca niște firimituri de mărimea unui bob de mazăre.

3. Adăugați 1 lingură de apă rece și mai dați câteva impulsuri blender-ului și apoi încă o lingură apă, până se leagă aluatul.

Nu exagerați cu apa, dacă e prea multă crusta va fi tare.

4. Scoateți aluatul încă sfărâmicios din blender și cu podul palmei încercați o frământare, asta până se leagă puțin. Faceți o bilă de aluat și apăsați-o în jos cu palma pentru a obține un disc. Nu frământați prea mult, cel mai reușit aluat este acela în care se văd bucățele mici mici de unt înghețat. Discul de aluat se învelește în folie alimentară și se bagă la frigider cel puțin o oră. Aluatul acesta se poate ține la congelator până la 2 luni, cu condiția să se decongeleze peste noapte în frigider înainte de utilizare.

În timp ce aluatul stă la frigider, se căleşte ceapă. Într-o tigaie mai mică se adaugă ceapa şi 2 linguri de ulei, şi se găteşte până ceapa devine uşor caramelizată. Se îndepărtează apoi de pe foc şi se lasă se răcească.

Preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius.

Cum se face tarta cu roșii?

Aluatul se scoate de la frigider şi se lasă 10 minute se odihnească la temperatura camerei. Apoi se aşează pe o suprafaţă uşor presărată cu făină şi se întinde cu un sucitor, până se ajunge la dimensiunea şi formă dorită. Nu e necesar ungeți tavă, este suficient unt în aluat.

Se adaugă peste aluat brânză de capră, lăsând o margine de aproximativ 1,5 cm neacoperită. Se stropeşte apoi cu miere şi se aşează uniform ceapa caramelizată.

Galette 

Deasupra se aşează roşiile feliate şi se asezonează cu sare şi piper. Se stropeşte cu ulei de măsline şi se presară ulterior cu cimbru.

Se întorc marginile aluatului în jurul roşiilor, apoi se unge marginea cu ou bătut.

Se la cuptor şi se coace timp de 30 min sau până când crusta devine aurie şi roşiile încep îşi schimbe culoarea.

Se lasă se răcească timp de 2-3 minute înainte de a o servi.

Poftă bună !! și nu uitați să vă rezervați lădița cu roșii de la Buniol.

 

Galette cu branza de capra, ceapa caramelizata si rosii multe si colorate
Serves 6
Tomato Galette w/ Honeyed Goat Cheese, Caramelized Shallots & Fresh Thyme
Write a review
Print
Prep Time
1 hr
Cook Time
30 hr
Prep Time
1 hr
Cook Time
30 hr
ALUAT
 1. 150 gr. făină
 2. 1/2 linguriță sare
 3. 1/2 linguriță zahăr
 4. 120 gr. unt înghețat ( adică băgat la congelator peste noapte )
 5. 3 linguri apă rece ca gheața ( fără gheață )
INGREDIENTE
 1. 3 – 4 roşii colorate, tăiate felii
 2. 1 ceapă de apă tăiată juliene
 3. brânză de capră
 4. 2 -3 linguri ulei de măsline extra virgin
 5. 2 -3 linguriţe miere
 6. 1/2 linguriţă sare de mare şi piper negru proaspăt râşnit
 7. câteva fire de cimbru lămâios proaspăt
 8. 1 ou, bătut cu furculiţa, pentru uns
Instructions
 1. Aluatul
 2. Dacă doriți să faceți acest tip de aluat pregătiți untul cu o zi înainte, deoarece întreaga cantitate de unt se taie în cuburi și apoi se pune în congelator. Cu cât untul e mai rece cu atât crusta va fi mai stabilă.
 3. Se adaugă în blender făina + sarea + zahărul + cuburile înghețate de unt ( pe rând ). Nu stați cu degetul pe butonul blender-ului, apăsați de vreo 6-7 ori câte 5 secunde. Aluatul obținut trebuie să fie ceva sfărâmicios, ca niște firimituri de mărimea unui bob de mazăre.
 4. Adăugați 1 lingură de apă rece și mai dați câteva impulsuri blender-ului și apoi încă o lingură apă, până se leagă aluatul. Nu exagerați cu apa, dacă e prea multă crusta va fi tare.
 5. Scoateți aluatul încă sfărâmicios din blender și cu podul palmei încercați o frământare, asta până se leagă puțin. Faceți o bilă de aluat și apăsați-o în jos cu palma pentru a obține un disc. Nu frământați prea mult, cel mai reușit aluat este acela în care se văd bucățele mici mici de unt înghețat. Discul de aluat se învelește în folie alimentară și se bagă la frigider cel puțin o oră. Aluatul acesta se poate ține la congelator până la 2 luni, cu condiția să se decongeleze peste noapte în frigider înainte de utilizare.
 6. În timp ce aluatul stă la frigider, se căleşte ceapă. Într-o tigaie mai mică se adaugă ceapa şi 2 linguri de ulei, şi se găteşte până ceapa devine uşor caramelizată. Se îndepărtează apoi de pe foc şi se lasă să se răcească.
 7. Preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius.
 8. Aluatul se scoate de la frigider şi se lasă 10 minute să se odihnească la temperatura camerei. Apoi se aşează pe o suprafaţă uşor presărată cu făină şi se întinde cu un sucitor, până se ajunge la dimensiunea şi formă dorită. Nu e necesar să ungeți tavă, este suficient unt în aluat.
 9. Se adaugă peste aluat brânză de capră, lăsând o margine de aproximativ 1,5 cm neacoperită. Se stropeşte apoi cu miere şi se aşează uniform ceapa caramelizată.
 10. Deasupra se aşează roşiile feliate şi se asezonează cu sare şi piper. Se stropeşte cu ulei de măsline şi se presară ulterior cu cimbru.
 11. Se întorc marginile aluatului în jurul roşiilor, apoi se unge marginea cu ou bătut.
 12. Se dă la cuptor şi se coace timp de 30 min sau până când crusta devine aurie şi roşiile încep să îşi schimbe culoarea.
Notes
 1. Se lasă să se răcească timp de 2-3 minute înainte de a o servi.
Bucătăria familiei mele https://alexjuncu.ro/

Related Posts

Tartelette cu Prune roșii, cremă Frangipane și Bezea

Tartelette cu Prune roșii, cremă Frangipane și Bezea

    tartelette – Și iară a venit weekendul peste noi …. și nu ne deranjează deloc !! Ce mai tura-vura, primiți ceva dulce în timp ce eu pregătesc gașca pentru vacanța noastră  de Paști, pe care de abia  așteptăm să o petrecem la munte. […]

Mini tarte cu smochine proaspete și cremă frangipane

Mini tarte cu smochine proaspete și cremă frangipane

Rețetă mini tarte cu smochine și crema frangipane. Rețeta aluat fraged pentru tarte. Crema de migdale fragipane1 thought on “Galette cu branza de capra, ceapa caramelizata si rosii multe si colorate”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.