* 1/2 plic Gelfix ( aceste ingrediente conțin foarte puțină pectină și de aceea au nevoie de puțin ajutor)
De câteva zile am făcut „Dulceaţă de căpşuni cu rabarbăr„ și mi-au mai rămas câteva fire de rabarbăr . Cum compotul nu prea place băieților, dar la clătite merge orice fel de gem am făcut și câteva borcănașe cu gem de rabarbăr.
* 500 gr. rabarbăr
*250 gr. zahăr ( cantitatea de zahăr este în funcție de ce tip de Gelfix folosiți, eu aveam în dotare Gelfix 2:1)
* coaja de la 1 lămâie
* coaja și sucul de la o portocală
Cum se prepara acest gem de rabarbar
1. Bețele de rabarbăr se curăță de coajă și se taie în bucăți mici. Acum este momentul să cântăriți cantitățile necesare.
2. Cu ajutorul unui blender sau mixer vertical, pasați totul până obțineți o pastă fină.
3. Într-o oala mai înaltă puneți pasta obținută din rabarbăr peste care adăugați coaja de la o lămâie și coaja și sucul de la o portocală. Amestecați bine ingredientele și în funcție de Gelfix-ul folosit urmați instrucțiunile de pe pachet, la fel și pentru situația în care folosiți zahăr gelifiant.
4. Dacă este nevoie în timpul fieberii se poate îndepărtă spuma formată deasupra cu o lingură.
5. Când considerați că este gata faceți testul cu farfuria rece .
Punem o farfurioară în frigider să se răcească bine de tot.
Luăm cu lingurița puțin gem și picurăm pe farfuria rece. Dacă picăturile nu își pierd forma în contact cu farfuria, atunci gemul e gata.
6. Se ia de pe foc și se toarnă fierbinte în borcane uscate și sterilizate. Borcanele se înfiletează, se întorc și se lasă 5 min. să se sprijine pe capac.
Poftă bună !!!!
gem rabarbar
Related Posts
Gem de rubarbă și ghimbir
Oare v-am spus că gemurile mele sunt obținute din fructe bio, cât mai natural posibil într-o lume care este excesiv chimizată și denaturată. Întotdeauna am folosit cele mai simple metode și mai puțin procesate, pentru a nu distruge adevărata ” valoare ” […]
Gem de Căpșuni cu Rabarbăr și Lămâiță
Gem de Căpșuni cu Rabarbăr și Lămâiță Dacă vă gândiți la un astfel de gem vreau să vă spun că aveți nevoie de ceva pregătire și talent ( e musai să aveți un actor în familie). Pentru început se ia copilul cu părul bălai și […]
1 thought on “Gem de rabarbar”