Gnocchi prăjiți –
O rețetă exagerat de simplă dacă preferați să nu petreceți mult timp în bucătărie și totuși să obțineți un preparat wuau! gnocchi prăjiți
Dacă doriți să keep it simple cumpărați din comerț gnocchi și pesto. Sunt unele chiar bune și sănătoase.
Dacă doriți the hard way și vă decideți să faceți gnocchi în casă nimic mai simplu. Pentru 2 persoane eu folosesc: 0,5 kg cartofi fierți + 150 gr. făină + un gălbenuș + nucșoară și sare. După ce i-ați făcut îi lăsați deoparte la uscat, până le vine rândul.
La fel și pesto : îl puteți face voi cu câteva zile înainte și îl folosiți în mai multe preparate. Deci munca nu e în zadar.
Ingrediente gnocchi prăjiți
- 500 gr. gnocchi de cartofi (de casă sau din comerț)
- 1 cățel de usturoi
- 2, 3 fire ceapă verde
- 200 gr. ciuperci ( în funcție de preferințe)
- 200 gr. de zucchini sau dovlecel
- 10-15 roșii cherry
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- 1-2 linguri de sos de soia
- sare, piper
- pătrunjel verde
- pesto ( de casa sau din comerț)
Cum se pregătesc gnocchi prăjiți ?
Ceapa și zucchini se taie rondele. Ciupercile felii. Se curăță și se toacă usturoiul. Roșiile se taie în jumătate.
Se ia o tigaie adâncă ( a mea era de fontă ) și se adaugă o lingură de ulei de măsline. Se prăjesc vreo 5 minute gnocchi proaspeți până prind culoare și sunt aproape gata, amestecând ocazional. Se dau deoparte.
În aceeași tigaie se adaugă din nou ulei și restul ingredientelor: ceapa verde, zucchini, ciupercile și usturoiul. Se gătesc legumele aproximativ 5 minute, apoi se adaugă roșiile și se mai lasă încă un minut.
Se condimentează cu sare, piper și sos de soia.
Când legumele sunt gata amestecați gnocchi prăjiți anterior și pesto ( doar dacă doriți).
Serviți imediat garnisit cu mult pătrunjel proaspăt.
și mai mult pesto !! Cu siguranță va fi un prânz de vară pe placul întregii familii. La mine așa a fost.
Gnocchi prăjiți cu pesto, ciuperci și zucchini
GNOCCHI PRĂJIȚI CU PESTO, CIUPERCI ȘI ZUCCHINI
Ingredients
- 500 gr. gnocchi de cartofi (de casă sau din comerț)
- 1 cățel de usturoi
- 2, 3 fire ceapă verde
- 200 gr. ciuperci ( în funcție de preferințe)
- 200 gr. de zucchini sau dovlecel
- 10-15 roșii cherry
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- 1-2 linguri de sos de soia
- sare, piper
- pătrunjel verde
- pesto ( de casa sau din comerț)
Directions
- Step 1 Ceapa și zucchini se taie rondele. Ciupercile felii. Se curăță și se toacă usturoiul. Roșiile se taie în jumătate.
- Step 2 Se ia o tigaie adâncă ( a mea era de fontă ) și se adaugă o lingură de ulei de măsline. Se prăjesc vreo 5 minute gnocchi proaspeți până prind culoare și sunt aproape gata, amestecând ocazional. Se dau deoparte.
- Step 3 În aceeași tigaie se adaugă din nou ulei și restul ingredientelor: ceapa verde, zucchini, ciupercile și usturoiul. Se gătesc legumele aproximativ 5 minute, apoi se adaugă roșiile și se mai lasă încă un minut.
- Step 4 Se condimentează cu sare, piper și sos de soia.
- Step 5 Când legumele sunt gata amestecați gnocchi prăjiți anterior și pesto ( doar dacă doriți).
- Step 6 Serviți imediat garnisit cu mult pătrunjel proaspăt.