De când avem cabană la munte folosirea grătarului este ceva săptămânal și musai… ȘI cel mai gustos și totodată ușor de preparat este grătarul de pui ( bineînțeles însoțit de alte minuni făcute pe același grătar).
Dar cum să-l faci deosebit de gustos și diferit de banalul grătar de pui ??? Știți vorba aia ” îl ungi cu toate alifiile” și vezi ce iese… Ei bine după nenumărate încercări și combinații se ajunge la cea care se potrivește cel mai bine gustului tău și atunci faci un borcan de amestec de condimente și-l folosești de fiecare data.
LA mine e mai greu…gusturile diferă și de aia am mai multe borcănașe de-astea cu amestecuri de condimente.
Un prim amestec și cel preferat de mine conține :
4 linguri de boia dulce ungurească
3 linguri de piper negru
3 linguri de busuioc uscat
3 linguri de praf de usturoi
2 linguri de oregano uscat
2 linguri de piper roşu
2 linguri de piper verde
2 linguri de cimbru uscat
1 lingură praf de chili sau 3 chili mici
1 linguriță sare de mare
1/2 linguriță de chimen
Se adaugă toate ingredientele într-un mojar cu pistil și se amestecă până simțiți cum aromele se combină și vă invadează bucătăria.
Acest mix de condimente se poate păstra mult și bine dacă folosiți un recipient etanș.
un alt amestec pe care îl folosesc destul de des, preferat de consort și câteodată de copii are în el :
1/2 ceșcuță busuioc
1/2 ceșcuță maghiran
1/2 ceșcuță oregano
1/4 ceșcuță rozmarin
1/4 ceșcuță cimbru
final touch – puteți adăuga 2 linguri de praf de usturoi
eu nu pun praf deoarece îmi place să folosesc usturoi proaspăt la această combinație de arome.
Se combină toate ingredientele în mojar și ceea ce obțineți depozitați în recipient cu capac.
Și acuma rețeta
Se ia pieptul de pui și se pregătește pentru grătar. După ce bateți puțin carnea cu ciocanul de șnițele o frecați bine de tot cu amestecul de condimentele dorit. Se lasă să stea timp de 15 până la 30 de minute pentru ca aromele să pătrundă bine de tot în carne.
Se prăjește pe grătar alături de niște legume ( ciuperci, roșii, ceapă și ceva ardei), în timp ce în jar se fac cartofii.
Se cheamă gașca la masă și se servesc fierbinți.
cu grija ca arde..
sau poate nu atât de tare…
Delicios puiul ăsta !!!
Delicios puiul ala care mananca puiul ala!
Sa inteleg ca va place modelul ??? ala cu ochii albastri ???
Daaa! Mai aveti cumva pe stoc?
Data viitoare cand ne vedem iti spun secretul :))
Doua bucati pui.Cel cu ochisorii albastri imi place si mai mult.
Pupici pe obrajorii scumpi!
:))
Am salvat retetele celor doua mixuri.. si le voi incerca si eu! Daca bebe mananca cu atata pofta, nu poate fi decat delicios!!
Te pup, weekend placut!
A, si am uitat… bafta multa la concurs! 🙂
Sar’na…
Ce poate fi mai bun pe vremea asta decat un pui suculent la gratar!!!
ca sa-ti raspund : doi pui la gratar si niste mici :))
sinfonie de condimente nu alta. Rezultatul final e super! Arata puiul ala de nu se poate
:))) Tu despre ce pui vorbesti ??? ala de om sau ala de gaina ???
Hai sa calific.. bineinteles ca ala de om :). Pai ala de gaina, cu un pic de straduinta poate fi replicat. Pe cand ala de om.. imposibil 🙂
sar’na … esti un adevarat !!! super tare raspuns…
This looks very good. I don’t use much spices on grilled meat usually just salt and pepper but this i must try