Honey cake cu pere caramelizate

Honey cake cu pere caramelizate

6 Comments

 
Să vă spun ce știu despre această prăjitură: este prăjitura cu miere perfectă.
 Este moale, umedă și totuși fermă, condimentată atât cât trebuie, o prăjitură bogată, perfectă lângă o ceașcă de ceai.

 Honey cake

  • 250 gr. făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat
  • 1 linguriță sare fină
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 2 ouă mari
  • 100 gr. zahăr
  • 50 gr. zahăr brun
  • 150 gr. miere
  • 120 ml. lapte
  • 100 gr. unt topit ( sau 120 ml ulei de struguri)
  • 1 linguriță coaja rasă de lămâie

Pere caramelizate:

  •  2 pere mai tari
  • o lingură unt
  • 2 linguri zahăr brun
  • opțional- 1 linguriță Bourbon 

 

Frișcă proaspătă sau înghețată (opțional)
 
 
Se preîncălzește cuptorul la 160 grade C.

Se unge cu unt și se tapetează cu făină o formă rotundă de tort, din aia cu inel. 

Am nevoie de 3 vase. În primul se amestecă făina trecută prin sită, praful de copt și bicarbonatul, sarea și scorțișoara. În alt vas se amestecă ingredientele umede: mierea, laptele, untul topit și coaja de lămâie. Iar în cel de-al treilea vas amestec ouăle și zahărul (brun + alb) cu ajutorul mixerului până se obține o cremă pufoasă și palidă. 
În amestecul de ouă se adaugă amestecul de miere alternativ cu amestecul de făină, totul cu ajutorul mixerului. Compoziția omogenă obținută se toarnă în tavă și se dă la cuptor pentru 50 minute.
Se lasă să se răcească în tavă, apoi se desprind marginile cu cuțitul și se trece pe farfuria de servire.
 

 Între timp pregătim și perele. Perele necurățate de coajă se feliază subțire.

Untul  se pune într-o tigaie la foc mediu. Se adaugă apoi zahărul și se amestecă până acesta este aproape dizolvat. Feliile de pere se adaugă și ele în tigaie și se gătesc vreo 10 minute ( durata este în funcție de dimensiunea la care ați feliat perele). Nu exagerați cu amestecatul, nu doriți să se zdrobească perele.
Când perele devin moi și acoperite de zahăr se oprește focul.

Aranjați deasupra prăjiturii perele caramelizate, dar și sosul format în tigaie.
Nu vă place frișca ??? Nici o problemă. Această prăjitură merge de minune și cu înghețată de vanilie … sau poate cu amândouă .
Încercați și cu mere, este la fel de yummmm !!! 
Fiecare îmbucătură va fi un deliciu.

honey cake
 
Adaptare după Martha Stewart Living, Septembrie 2010
 
 

Alte prăjituri cu PERE 

 

 

honey cake


Related Posts

Pavlova for Luv

Pavlova for Luv

    Pavlova pentru că Azi e V’day…  Adevărul este că eu nu prea sunt un V’day person ( nu aruncați cu pietre, dar așa sunt eu ), dar când este vorba de mâncare nu pot spune nu. Așa că pentru mine această sărbătoare este […]

[:ro]Înghețată la pungă … la minut … cu mure …[:]

[:ro]Înghețată la pungă … la minut … cu mure …[:]

[:en]    Așa cum vedeți Rareș a fost mai mult decât extaziat de noua mea metodă de o face înghețată instant… Știți ce este mai bun decât o înghețată într-o zi călduroasă de vară ???? O înghețată bună făcută în casă … rapidă și delicioasă… numa […]



6 thoughts on “Honey cake cu pere caramelizate”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.