Și dacă tot s-a deschis sezonul de cules ciuperci să vă arăt cu ce ne-am ales în weekend: o grămadă de hribi și gălbiori. O parte i-am pus pe grătar, alta pe iarnă și cu cea mai rămas am trântit o tocăniță de îți lasă gura apă… pot să vă spun cu mâna pe inimă că sunt un mare fan : i luv ciuperci!
INGREDIENTE:
- Hribi (Porcini) proaspeți
 - Gălbiori (Chanterelle) proaspeți
 - 1 lingură unt
 - Ulei de măsline
 - O jumătate cană vin alb sec
 - 2-3 linguri de smântână
 - Pătrunjel proaspăt
 - o ceapă roșie mică
 - 3-4 căței de usturoi
 - Parmigiano-Reggiano, pentru servit
 - făină de mălai
 
METODA
 Mămăliga se face după bunul plac cu o singură diferență- eu am adăugat în compoziție spre final niște unt, puțină smântână și parmezan ras. 
Sosul :
- Ciupercile se curăță de pământ cu ajutorul unei pensule și se taie în jumătate.
 - În tigaie/oala de tuci adăugați untul și puțin ulei de măsline. Ceapa tocată mărunt se călește împreună cu usturoiul feliat subțire.
 - Când ceapa devine translucidă se adaugă ciupercile.
 - Lăsați ciupercile pe foc fără să amestecați până când apa lăsată se evaporă.
 - Adăugați vinul și pătrunjelul și amestecați ușor cu o lingură de lemn.
 - De îndată ce se reduce vinul adăugați smântâna, reduceți focul și lăsați să se gătească până se îngroașă smântâna.
 - Îndepărtați de pe foc și serviți alături de mămăliga fierbinte, presărat cu Parmigiano-Reggiano.
 
Simply the Best !!
			
			- Hribi (Porcini) proaspeți
 - Gălbiori (Chanterelle) proaspeți
 - 1 lingură unt
 - Ulei de măsline
 - O jumătate cană vin alb sec
 - 2-3 linguri de smântână
 - Pătrunjel proaspăt
 - o ceapă roșie mică
 - 3-4 căței de usturoi
 - Parmigiano-Reggiano, pentru servit
 - făină de mălai
 
- Ciupercile se curăță de pământ cu ajutorul unei pensule și se taie în jumătate.
 - În tigaie/oala de tuci adăugați untul și puțin ulei de măsline. Ceapa tocată mărunt se călește împreună cu usturoiul feliat subțire.
 - Când ceapa devine translucidă se adaugă ciupercile.
 - Lăsați ciupercile pe foc fără să amestecați până când apa lăsată se evaporă.
 - Adăugați vinul și pătrunjelul și amestecați ușor cu o lingură de lemn.
 - De îndată ce se reduce vinul adăugați smântâna, reduceți focul și lăsați să se gătească până se îngroașă smântâna.
 - Îndepărtați de pe foc și serviți alături de mămăliga fierbinte, presărat cu Parmigiano-Reggiano.
 
Ciuperci la ceaun cu mamaliga

        










Tulai, cum arata! Mniam-mniam! 🙂
Arata foarte gustos! De mic mi-au placut ciupercile si nu ratez nicio ocazie sa incerc o reteta noua. Sunt foarte gustoase si se potrivesc in multe combinatii.
Arata foarte bine! 🙂
Bună și sănătoasă! Miam-miam!