Hummus…
Pornind de la ideea că usturoiul rocks, nimic nu se compară cu usturoiul sălbatic aka leurdă.
Și dacă ai leurdă, musai să o folosești pentru că altfel se ofilește și e păcat de ea și de cei care s-au chinuit să o culeagă.
Ce am nevoie pentru humus cu leurdă?
- o conservă de năut ( 400 gr)
- cât prinzi în 2 pumni leurdă ( 50 gr) spălată și tăiată grosier
- 2-3 linguri tahini homemade (semințe de susan, ulei de struguri, sare) sau din comerț
- sare de mare și piper proaspăt râșnit
- ulei de măsline
- 2-3 linguri suc de lămâie proaspăt stors
- fulgi de ardei roșu
- puțin chimion
TAHINI…
- dacă îl găsești în magazine e ok dar mie mi s-au lungit urechile căutând ceva care să-mi placă așa că am adoptat varianta sănătoasă: l-am făcut singură. Prăjești semințele de susan vreo 5 minute într-o tigaie la foc mediu, până își schimbă puțin culoarea și începe să miroase demențial în bucătărie. Aaaa cantitatea??? 70 gr. de semințe îți e îndeajuns pentru a obține cantitatea necesară pentru hummus. Semințele prăjite le pui în blender și le mărunțești foarte bine. Adaugi ulei în mai multe tranșe până ajungi la consistența dorită… de pastă moale și uniformă. La final adaugi sare și gata și tahini.
cum fac humus cu leurdă?
Acum că avem tahini ne apucăm de treabă. Scurgi năutul și îl clătești sub jet de apă.
În blender adaugi boabele de năut și dai puls până devine pastă.
Adaugi restul ingredientelor: tahini, suc de lămâie, chimion și leurdă.
Pornești blender-ul și adaugi încet ulei de măsline. Și de aici totul depinde de gustul fiecăruia. În funcție de năutul folosit și de blender s-ar putea să fie nevoie să adaugi mai mult sau mai puțin ulei de măsline și chiar puțină apă. Când ajungi la consistența dorită începi să guști și adăugi piper, sare, poate mai multă lămâie sau poate leurdă, sau mai mult ulei.
Serviți hummus-ul stropit cu ulei de măsline, presărat cu fulgi de ardei și semințe de dovleac prăjite.
Prăjiți niște lipii sau ceva crostini și poftă bună !!
Se poate păstra la frigider până la o săptămână.
Leurda este cel mai ieftin ingredient bio și natural și ecologic. Mai ales dacă îl aduni cu mânuța ta din parcul Dendrologic Gurghiu .
Hummus cu leurdă
Ingredients
- o conservă de năut ( 400 gr)
- cât prinzi în 2 pumni leurdă ( 50 gr) spălată și tăiată grosier
- 2-3 linguri tahini homemade (semințe de susan, ulei de struguri, sare) sau din comerț
- sare de mare și piper proaspăt râșnit
- ulei de măsline
- 2-3 linguri suc de lămâie proaspăt stors
- fulgi de ardei roșu
- puțin chimion
Directions
- Step 1 Scurgi năutul și îl clătești sub jet de apă.
- Step 2 În adaugi în blender și dai puls până devine pastă.
- Step 3 Adaugi restul ingredientelor: tahini, sucul de lămâie, chimion și leurda. Pornești blender-ul și adaugi încet ulei de măsline. Și de aici totul depinde de gustul fiecăruia. În funcție de năutul folosit și de blender s-ar putea să fie nevoie să adaugi mai mult sau mai puțin ulei de măsline și chiar puțină apă. Când ajungi la consistența dorită începi să guști și adăugi piper, sare, poate mai multă lămâie sau poate leurdă, sau mai mult ulei.
- Step 4 Serviți hummus-ul stropit cu ulei de măsline, presărat cu fulgi de ardei și semințe de dovleac.
- Step 5 Niște lipii prăjite sau ceva crostini și poftă bună !!
Dacă vrei sa fii la curent cu noile rețete atunci dă like pagina FB.