Lapte de pasăre |
O şleahtă de mame bune rău pofteau într-o zi la acest preparat , al cărei denumire nu are nici o legătură cu preparatul final. So , pentru că le iubesc şi pentru că am vrut să fiu de folos şi altcuiva am hotărât să-l pregătesc pentru ele the easiest way possible.
Ile Flottante sau Oeufs à la neige |
Deci laptele ăsta de pasăre este făcut din 3 părţi : găluşte , sos englezesc şi caramel.
Găluştele:
200 gr. zahăr
6 albuşuri
sare
Sosul englezesc:
1 l lapte
150 gr. zahăr
6 gălbenuşuri
1 păstaie vanilie sau 1 plic de Bourbon Vanilla
Caramelul:
100 gr. zahăr
4 linguri apă
Caramelul:
100 gr. zahăr
4 linguri apă
1. Se separă ouăle. Albuşurile se mixează cu un vârf cuţit sare, apoi se adaugă zahărul , treptat până se obţine o spumă tare, care face ” vârfuri”.
Lapte de pasăre |
Lapte se pune la fiert , împreună cu păstaia de vanilie. Din spuma de albuş se formează găluşte cu ajutorul a două linguri ude. Găluştele astea se pun cu grijă în laptele clocotit, fără să se atingă între ele. Fierbeţi-le pe rând , cu grijă deoarece se umflă , cam 2 min. pe fiecare parte. Le scoateţi cu paleta de spumă , le lăsaţi să se scurgă şi le aşezaţi pe un platou. Acoperiţi platoul cu hârtie de copt.
Lapte de pasăre |
2. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul până cand se albesc. Peste ele se toarnă foarte încet laptele vanilat cald , cam jumătate din cantitate. Turnaţi apoi acest amestec înapoi în cratiţă , peste restul de lapte . Daţi la foc mic, amestecând continuu până când aproape începe să clocotească.
Luaţi cratiţa de pe foc, strecuraţi amestecul de gălbenuş într-un alt castron, acoperiţi şi da-ţi sosul format la frigider. Ca noroc că afară este frig că eu
l-am scos pe pervazul ferestrei.
Luaţi cratiţa de pe foc, strecuraţi amestecul de gălbenuş într-un alt castron, acoperiţi şi da-ţi sosul format la frigider. Ca noroc că afară este frig că eu
l-am scos pe pervazul ferestrei.
Lapte de pasăre |
3. Ultima fază este Caramelul care nu este necesară. Într-o crăticioară mică se pune pe foc apa cu zahărul şi se lasă la fiert, fără să amestecaţi. Se va forma un caramel deschis la culoare ( dacă însă lăsaţi prea mult pe foc se va întării în crăticioară), pe care îl răciţi punând crăticioara în apă rece.
Asamblarea: Se ia un bol sau o cupă, se toarnă sosul englezesc, se pun în el câteva găluşte. Decoraţi cu caramel ( veţi vedea că acesta se va întări în contact cu compoziţia rece).
Dacă vă place caramelul să rămână mai lichid adăugaţi încă o lingură de apă atunci când îl faceţi.
Lapte de pasăre |
Să aveţi poftă !!!!!
Oeufs à la neige |
The perfect bite !!!
Ile Flottante |
Mulţumesc pentru vizită !!!!
ce bun e! mi-ai facut pofta :))
te pup
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
aru’mana…eu tind sa cred ca doar tu imi apreciezi postarile…b-(
Nu nu…si eu sunt pe aici… :))
:X
~x( vai ce bine…Miha ,Emily va multumesc…:-*