Lapte de pasăre - pur şi simplu » Bucătăria familiei mele
Lapte de pasăre
O şleahtă de mame bune rău pofteau într-o zi la acest preparat , al cărei denumire nu are nici o legătură cu preparatul final. So , pentru că le iubesc şi pentru că am vrut să fiu de folos şi altcuiva am hotărât să-l pregătesc pentru ele the easiest way possible.

 Ile Flottante sau Oeufs à la neige

Deci laptele ăsta de pasăre este făcut din 3 părţi : găluşte , sos englezesc şi caramel.
Găluştele:
200 gr. zahăr
6 albuşuri
sare
Sosul englezesc:
1 l lapte
150 gr. zahăr
6 gălbenuşuri
1 păstaie vanilie sau 1 plic de Bourbon Vanilla
Caramelul:
100 gr. zahăr
4 linguri apă

1. Se separă ouăle. Albuşurile se mixează cu un vârf cuţit sare, apoi se adaugă zahărul , treptat până se obţine o spumă tare, care face ” vârfuri”. 

Lapte de pasăre
Lapte se pune la fiert , împreună cu păstaia de vanilie. Din spuma de albuş se formează găluşte cu ajutorul a două linguri ude. Găluştele astea se pun cu grijă în laptele clocotit, fără să se atingă între ele. Fierbeţi-le pe rând , cu grijă deoarece se umflă , cam 2 min. pe fiecare parte. Le scoateţi cu paleta de spumă , le lăsaţi să se scurgă şi le aşezaţi pe un platou. Acoperiţi platoul cu hârtie de copt.

Lapte de pasăre
2.  Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul până cand se albesc. Peste ele se toarnă foarte încet laptele vanilat cald , cam jumătate din cantitate. Turnaţi apoi acest amestec înapoi în cratiţă , peste restul de lapte . Daţi la foc mic, amestecând continuu până când aproape începe să clocotească.
Luaţi cratiţa de pe foc, strecuraţi amestecul de gălbenuş într-un alt castron, acoperiţi şi da-ţi sosul format la frigider. Ca noroc că afară este frig că eu 
l-am scos pe pervazul ferestrei.

Lapte de pasăre
3. Ultima fază este Caramelul  care nu este necesară. Într-o crăticioară mică se pune pe foc apa cu zahărul şi se lasă la fiert, fără să amestecaţi. Se va forma un caramel deschis la culoare ( dacă însă lăsaţi prea mult pe foc se va întării în crăticioară), pe care îl răciţi punând crăticioara în apă rece.
Asamblarea: Se ia un bol sau o cupă, se toarnă sosul englezesc, se pun în el câteva găluşte. Decoraţi cu caramel ( veţi vedea că acesta se va întări în contact cu compoziţia rece).
Dacă vă place caramelul să rămână mai lichid adăugaţi încă o lingură de apă atunci când îl faceţi.
Lapte de pasăre
Să aveţi poftă !!!!!

Oeufs à la neige
The perfect bite !!!

 Ile Flottante
Mulţumesc pentru vizită !!!!


5 thoughts on “Lapte de pasăre – pur şi simplu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.