Pizza cu iaurt – este preferata copiilor mei…adică au ajuns la performanța de a o face singuri. Și de aceea este și preferata mea.
E drept că mai trișăm și cumpărăm aluat proaspăt de la supermarket dar atunci când e nevoie de ceva rapid alegem întotdeauna aluatul cu iaurt. The best pizza cu iaurt!
Ingrediente pizza
Se obțin 20-25 pizza mici sau o pizza de 30 cm
- 250 gr. făină (o cană) și ceva mai mult pentru frământat
- 300 gr. iaurt grecesc 10% ( o cană)
- 2 lingurițe sare
- 8 gr. praf de copt
Pentru topping
- Passatta de roșii sau sos de pizza
- Oregano uscat
- Mozarella rasă
- Porumb, ciuperci, măsline
- Peperoni, prosciutto
Metoda:
Într-un castron se toarnă iaurtul grecesc și făina amestecată cu praful de copt și sarea.
Se amestecă cu o lingură până se combină bine. Pe blatul de lucru curat se presară făină și se transferă aluatul. Se frământă până când aluatul nu mai este lipicios și devine elastic ( 8-10 min)
Se întinde aluatul la grosimea dorită 5-6 mm și se decupează după dorința fiecăruia sau se face o pizza mare. Copiilor le va plăcea să întindă aluatul cu mâna și de aceea puteți împărți aluatul în bile mai mici și îi lăsați să le modeleze singuri.
Se așează aluatul pregătit cu hârtie de copt.
Se unge aluatul cu pastă de roșii. Se presară oregano, mozzarella rasă și apoi urmează toppingurile preferate : porumb, măsline, ciuperci, peperoni, prosciutto etc.
Se dă la cuptor preîncălzit de 220-230 de grade, timp de aproximativ 10 minute.( este nevoie de o temperatura mai ridicată a cuptorului pentru a obține un aluat perfect copt: nici prea alb, nici prea moale).
Vă mai uitați din când în când în cuptor și ajustați temperatura dacă e nevoie.
Cea mai rapidă dar și cea mai bună pizza !! Mai ales că e făcută de ei. Pizza cu iaurt.
atelier de gătit pentru copii – mini pizza
Mini pizza cu blat cu iaurt
Ingredients
- 250 gr. făină (o cană) și ceva mai mult pentru frământat
- 300 gr. iaurt grecesc 10% ( o cană)
- 2 lingurițe sare
- 8 gr. praf de copt
- Pentru topping
- Passatta de roșii sau sos de pizza
- Oregano uscat
- Mozarella rasă
- Porumb, ciuperci, măsline
- Peperoni, prosciutto
Directions
- Step 1 Într-un castron se toarnă iaurtul grecesc și făina amestecată cu praful de copt și sarea.
- Step 2 Se amestecă cu o lingură până se combină bine. Pe blatul de lucru curat se presară făină și se transferă aluatul. Se frământă până când aluatul nu mai este lipicios și devine elastic ( 8-10 min)
- Step 3 Se întinde aluatul la grosimea dorită 5-6 mm și se decupează după dorința fiecăruia sau se face o pizza mare. Copiilor le va plăcea să întindă aluatul cu mâna și de aceea puteți împărți aluatul în bile mai mici și îi lăsați să le modeleze singuri.
- Step 4 Se așează aluatul pregătit cu hârtie de copt.
- Step 5 Se unge aluatul cu pastă de roșii. Se presară oregano, mozzarella rasă și apoi urmează toppingurile preferate : porumb, măsline, ciuperci, peperoni, prosciutto etc.
- Step 6 Se dă la cuptor preîncălzit de 220-230 de grade, timp de aproximativ 10 minute.( este nevoie de o temperatura mai ridicată a cuptorului pentru a obține un aluat perfect copt: nici prea alb, nici prea moale).
- Step 7 Ajustați temperatura dacă e nevoie.
3 thoughts on “Mini pizza pe blat cu iaurt”