Mușchiuleț de porc ” îmbrăcat ” în bacon şi servit cu cartofi dulci, pere şi zucchini |
Un singur cuvânt am de spus referitor la acest preparat culinar …
Extraordinar … Dulce … Colosal … Excepțional … Fabulos … Fantastic … Fenomenal … Mortal …
Ok … poate există mai multe cuvinte … dar ideea este aceeași …
Pentru 2 persoane aveţi nevoie de :
* 1 cartof dulce mare , curățat şi tăiat pe lungime în felii groase
* 1 pară tare , tăiată în 6 pe lungime
* 1 zucchini mic, curățat de coajă şi miez şi tăiat pe lungime în bastonașe
* 1 zucchini mic, curățat de coajă şi miez şi tăiat pe lungime în bastonașe
* 4 linguri de ulei de măsline
* sare şi piper negru proaspăt râşniţat
* 1 mușchiuleț de porc de vreo 300 -400 gr.
* 3-4 felii subțiri bacon crud sau prosciutto
* 1 lingură miere
* cimbru şi oregano
( eu am folosit cimbru uscat şi oregano proaspăt , că de tocmai aveam pe pervaz )
Cum fac eu mușchiulețul de porc?
Încălziți cuptorul la 200 grade .
Se încinge ulei de măsline într-o tigaie , apoi se pune mușchiulețul de porc asezonat cu sare, piper, cimbru şi se rumenește ușor pe ambele părți.
Între timp amestecați într-un bol cartoful dulce, para , zucchini-ul , 2 linguri de ulei de măsline, cimbru , ½ linguriță sare , un vârf de cuţit de piper şi câteva fire de oregano deasupra.
Așezați apoi legumele în tava tapetată cu hârtie de copt.
Cartofi dulci, pere şi zucchini |
Mușchiulețul de porc rumenit se unge cu o lingură de miere şi se învelește în bacon. Suprapuneți ușor feliile de bacon pentru a acoperi complet carnea.
Muşchiuleţ de porc ” îmbrăcat ” în bacon |
Împingeți legumele spre marginile tavii şi așezați carnea de porc în centru.
Dați la cuptor până când carnea de porc este gătită şi cartofi dulci şi perele se frăgezesc, 25 până la 40 min. în funcție de preferințele dvs. referitoare la carnea de porc.
Mie îmi place să fie foarte bine pătrunsă, de aceea am lăsat carnea în cuptor pentru mai bine de 30 minute. Verificați tot timpul legumele , să aveți grijă să nu se ardă sau să devină prea moi. Nu este nici o problemă dacă la scoateți din cuptor înaintea cărnii.
Timpul de coacere al legumelor este și în funcție de felul în care le-ați tăiat.
Dați la cuptor până când carnea de porc este gătită şi cartofi dulci şi perele se frăgezesc, 25 până la 40 min. în funcție de preferințele dvs. referitoare la carnea de porc.
Mie îmi place să fie foarte bine pătrunsă, de aceea am lăsat carnea în cuptor pentru mai bine de 30 minute. Verificați tot timpul legumele , să aveți grijă să nu se ardă sau să devină prea moi. Nu este nici o problemă dacă la scoateți din cuptor înaintea cărnii.
Timpul de coacere al legumelor este și în funcție de felul în care le-ați tăiat.
Muşchiuleţ de porc ” îmbrăcat ” în bacon şi servit cu cartofi dulci, pere şi zucchini |
Ce bunatate de mancare! arata tare bine si mancarea si pozele.
Timea , multumesc frumos…
Arata de milioane! Cum deschizi pagina, inghiti in sec :)).
Saru’mana…