Ardei umpluți .... cu mâna » Bucătăria familiei mele
Ardei umpluți …. cu mâna

Ardei umpluți …. cu mâna

4 Comments

 

Şi ca nu cumva să credeți că pregătesc doar dulciuri … nici vorbă de aşa ceva … 

Dovada vie:  luați de aici o porție proaspătă de Ardei umpluți. 

Am folosit : 12 ardei grași, 1kg carne tocată din pulpă de porc special aleasă de mama mea personală,  4 linguri sănătoase de orez, 1 ceapă albă mare, 1 lingură pastă de ardei, 1 ou, puțin ulei, făină, bulion în funcție de cât de gros vă place sosul vreo 300 ml, frunze de țelină și zahăr.
Noi folosim frunzele de țelină pentru acest preparat. Drept să vă spun nu știu de unde a pornit acest lucru dar nouă aşa ne place sau poate aşa ne-am obișnuit. Știu însă persoane care adaugă dafin sau pătrunjel , mărar or cimbru. Cred că este în funcție de gustul fiecăruia.
Primul pas spălați ardeii, tăiați-le capac în jurul cozii, curățați-i de semințe și așezați-i la scurs.

În puțin ulei puneți la călit ceapa tocată mărunt. Când devine sticloasă adăugăm orezul și 1 lingură pastă de ardei. După vreo câteva minute adăugăm și carnea,  apoi oul, cam un polonic de apă și asezonăm cu sare şi piper după gust.

Umplem ardeii cu compoziția obținută.

Facem în mijloc o gaură cu degetul cât să obținem puțin spațiu pentru orezul care se va umfla, pentru că e nasol ca umplutura să dea pe-afară. 
Punem capac la fiecare ardei cu o felie de roșie.
Se așează ardeii umpluți astfel în picioare într-o oală , dar cu grijă să nu se răstoarne, asta nu înseamnă că îi îndesați.
Torn deasupra apă cât să îi acopere și dau la foc mic , cam 30-40 min. În apă pot să arunc câteva boabe de piper și o linguriță de sare. Am pus capacul pe oala mea aşa puțin într-o parte.
Când apa a scăzut la jumătate am pregătit rântașul. 

Într-o tigaie am încins vreo 3-4 linguri de ulei la care am adăugat cam 1 lingură făină. Se formează o pastă pe care o stingeți cu bulion . Dacă vă plac ardeii mai dulci, acum este momentul să adăugați o linguriță de zahăr în sos.

Turnați rântașul peste ardei și veți vedea că după câteva clocote începe să se îngroașe tot sosul din oală.
Pe foc mic mai lăsați să fiarbă încă vreo 10 minute. Adăugați deasupra câteva frunze de țelină. Gustați sosul și dacă e necesar mai adăugați sare sau zahăr .

Serviți ardeii cu sos, smântână și pâine de casă.

Să aveţi poftă mare la ardei umpluți !!!! 


Related Posts

One & Only – ZACUSCA

One & Only – ZACUSCA

    No acuma îi atunci… Am făcut zacuscă… Pentru mine a fost provocarea supremă. Să stai tu lângă oala aia mare atâtea ore și să amesteci de nebun, ca nu cumva să se prindă sau să se afume… Asta după ce te-ai prăjit la […]

Chutney de ardei copt, gras și iute

Chutney de ardei copt, gras și iute

    V-am rămas datoare cu o rețetă…. și asta repede până când nu trece sezonul ardeilor:  Chutney de ardei copt, iute După ce acu vreo câteva săptămâni am făcut magicul gem de pișcos, care by the way se  termină cam repede, mi-am zis să […]



4 thoughts on “Ardei umpluți …. cu mâna”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.