Musli bar - cu cranberries şi nuci » Bucătăria familiei mele
Musli bar – cu cranberries şi nuci

Musli bar – cu cranberries şi nuci

0 Comments

 

 
Voi ce faceți cu cerealele rămase de la micul dejun ??? 
Ia să vă dau o idee : este foarte rapid şi uşor de făcut – batoane de cereale.
 
 

Am folosit pentru o tavă 

Amestec de nuci: migdale, nuci caju, alune de pădure, nuci pecan cât intră într-un pumn
Unt   125 gr.
Zahăr fin sau pudră  100 gr.
Musli crocant  350 gr.
Lapte condensat ( conservă sau homemade)  100 ml.
Merișoare uscate cam 1 pumn

 
1. Se încălzește cuptorul la 180 de grade C. Acoperiți o tavă cu hârtie de copt. 
2. Topiți untul într-o tigaie mare, apoi adăugați zahărul şi amestecați până se dizolvă. Se ia de pe foc și se adaugă laptele condensat, musli, merișoarele și amestecul de nuci. Se amestecă cu o spatulă de silicon pentru a se pătrunde foarte bine.
 

3.  Se întinde compoziția obținută în tavă și se presează bine de tot, fie cu o spatulă, fie cu dosul unei linguri, fie cu mâna proprie. Eu am folosit puțină hârtie de copt, cu care am acoperit compoziția și am presat cu mâna, până a devenit foarte compactă .
 
 
4. Se dă la cuptorul preîncălzit pentru 25-30 minute şi se lasă să se răcească ușor. După aproximativ 15 minute tăiați compoziția în batoane sau pătrate, după care o lăsați să se răcească complet. 
 
 
Când tăiați batoanele folosiți un cuțit de pizza, eu aşa am reușit să le tai fără să se împrăștie. Doritorii pot chiar să îmbrace aceste batoane în ciocolată.
 
Să aveți poftă !!!
 
 
 

 

Alte rețete cu musli.


Related Posts

Cobbler cu merișoare

Cobbler cu merișoare

    Cobbler cu merișoare. Nu este nimic mai bun și mai reconfortant decât un desert cald. Așa că haideți să facem unul rapid. Ingrediente cobbler cu merișoare 1 cană mare de cranberry / merișoare 85 gr. unt topit 120 ml lapte 1 ou mare […]

Cozonac trandafir cu caramel sau ROSENKRANZ

Cozonac trandafir cu caramel sau ROSENKRANZ

  Crăciunul e aici deci să tot coacem nişte cozonac.  Caut eu reţete : mai simple şi mai rapide, mai grele, cu nucă, fără nucă. Într-un final găsesc reţeta potrivită : cozonac dar nu orice fel ci un cozonac în formă de trandafir cu zahăr caramelizat.  Reţeta originală La Gabriela, mult mai detaliată decât sunt eu capabilă să v-o povestesc. […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.