Voi ce faceți cu cerealele rămase de la micul dejun ???
Ia să vă dau o idee : este foarte rapid şi uşor de făcut – batoane de cereale.
Am folosit pentru o tavă
Amestec de nuci: migdale, nuci caju, alune de pădure, nuci pecan cât intră într-un pumn
Unt – 125 gr.
Zahăr fin sau pudră – 100 gr.
Musli crocant – 350 gr.
Lapte condensat ( conservă sau homemade) – 100 ml.
Merișoare uscate cam 1 pumn
1. Se încălzește cuptorul la 180 de grade C. Acoperiți o tavă cu hârtie de copt.
2. Topiți untul într-o tigaie mare, apoi adăugați zahărul şi amestecați până se dizolvă. Se ia de pe foc și se adaugă laptele condensat, musli, merișoarele și amestecul de nuci. Se amestecă cu o spatulă de silicon pentru a se pătrunde foarte bine.
3. Se întinde compoziția obținută în tavă și se presează bine de tot, fie cu o spatulă, fie cu dosul unei linguri, fie cu mâna proprie. Eu am folosit puțină hârtie de copt, cu care am acoperit compoziția și am presat cu mâna, până a devenit foarte compactă .
4. Se dă la cuptorul preîncălzit pentru 25-30 minute şi se lasă să se răcească ușor. După aproximativ 15 minute tăiați compoziția în batoane sau pătrate, după care o lăsați să se răcească complet.
Când tăiați batoanele folosiți un cuțit de pizza, eu aşa am reușit să le tai fără să se împrăștie. Doritorii pot chiar să îmbrace aceste batoane în ciocolată.
Să aveți poftă !!!
Alte rețete cu musli.