Cum fac eu brownies?
Acu vreo câțiva ani am încercat o rețetă care a avut foarte mare succes la noi în casă, mai ales în rândul bărbaților, motiv pentru care a fost neapărat sa o repetam …și o tot repetăm de vreo 2 săptămâni…și ce bine e!!!
Sunt rețete pe care le încerci o dată și îți plac la nebunie, și le repeți și le repeți până te saturi…și trec câțiva ani și îți aduci apoi aminte că parcă odată făceai ceva care era de-a dreptul magic.
Noroc cu blogul ăsta care nu mă lasă să uit cât de bine este să mănânci. Nu știu dacă v-am spus vreodată cât de mult îmi place să mănânc bine…iubesc să mănânc !!! ssssssssst ăsta este un secret.
O minunăție de desert care se poate improviza și din ceea ce rămâne într-un colț de cămară.
Sunt foarte multe produse în bucătăria fiecăruia care sfârșesc la gunoi, cum ar fi biscuiții sparți, ciocolata primită în exces de sărbători, resturile de cafea sau de cereale de pe fundul ambalajului. Folosiți-le !!!
INGREDIENTE brownies
- 150 gr. făină de migdale ( puteți folosi și făină albă)
- 1 linguriță sare de mare
- 2 linguri cacao
- 1/2 linguriță praf de copt
- 300 gr. resturi de ciocolată ( vin sărbătorile și cu siguranță veți primi o grămadă și nu veți ști ce să faceți cu ea)
- 225 gr. unt tăiat bucăți
- 1 linguriță cafea espresso rămasă pe fundul cutiei
- 275 gr. zahăr
- 100 gr. zahăr brun
- 5 ouă
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 30 bucăți biscuiți uitați într-un sertar din bucătărie
Metoda Brownies
Preîncălziți cuptorul la 160 grade C.
O tavă de 30×20 o tapetați cu hârtie de copt, inclusiv marginile. În tava astfel pregătită așezați biscuiții.
Într-un vas termorezistent, suficient de încăpător, puneți untul + bucățile de ciocolată + cafeaua.
Alegeți acest vas astfel încât să se potrivească peste o oală cu apă care fierbe. Amestecați până la topire. Opriți focul și lăsați să se răcească ușor, fără să îndepărtați de pe oala cu apă fierbinte.
În amestecul de ciocolată adăugați zahărul, puțin câte puțin. Apoi îndepărtați vasul de pe oala cu apă și mai lăsați puțin să se răcească.
Într-un alt castron amestecați împreună făină, praful de copt, cacaua și sarea.
Peste amestecul de ciocolată
adăugați ouăle pe rând, până când amestecul devine neted. Adăugați apoi vanilia și încetul cu încetul și amestecul de făină, până la omogenizare.
Turnați acest amestec în tavă peste biscuiți. Să nu vă panicați dacă biscuiții vor începe să se ridice la suprafață în anumite locuri, acesta este tot farmecul.
OPȚIONAL
- 115 gr. unt topit
- 125 gr. zahăr pudră
- 350 gr. unt de arahide
- ½ linguriță sare ( sau mai mult dacă doriți un amestec mai sărat)
- 1 linguriță esență de vanilie
Peste ciocolată și biscuiți
adaugați amestecul de unt de arahide cu ajutorul unei linguri. Cu un cuțit de unt sau o spatulă de cauciuc faceți opturi în aluat pentru a obține un aspect marmorat.
Acum dați la cuptor și coaceți până când scobitoarea introdusă (evitați centru și marginile) iese cu câteva firimituri, dar nu este umedă, aproximativ 45 de minute.
Lăsați să se răcească în tavă vreo 15 minute apoi ridicați cu tot cu hârtie; lăsați să se răcească complet pe un grătar, înainte de a o tăia în pătrate.
Rețeta o puteți vedea și în noul număr al revistei VEG
- 150 gr. făină de migdale ( puteți folosi și făină albă)
- 1 linguriță sare de mare
- 2 linguri cacao
- 1/2 linguriță praf de copt
- 300 gr. resturi de ciocolată ( vin sărbătorile și cu siguranță veți primi o grămadă și nu veți știi ce să faceți cu ea)
- 225 gr. unt tăiat bucăți
- 1 linguriță cafea espresso rămasă pe fundul cutiei
- 275 gr. zahăr
- 100 gr. zahăr brun
- 5 ouă
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 30 bucăți biscuiți uitați într-un sertar din bucătărie
- Preîncălziți cuptorul la 160 grade C.
- O tavă de 30×20 o tapetați cu hârtie de copt, inclusiv marginile. În tava astfel pregătită așezați biscuiții.
- Într-un vas termorezistent, suficient de încăpător, puneți untul + bucățile de ciocolată + cafeaua.
- Alegeți acest vas astfel încât să se potrivească peste o oală cu apă care fierbe. Amestecați până la topire. Opriți focul și lăsați să se răcească ușor, fără să îndepărtați de pe oala cu apă fierbinte.
- În amestecul de ciocolată adăugați zahărul, puțin câte puțin. Apoi îndepărtați vasul de pe oala cu apă și mai lăsați puțin să se răcească.
- Într-un alt castron amestecați împreună făină, praful de copt, cacaoa și sarea.
- Peste amestecul de ciocolată adăugați ouăle pe rând, până când amestecul devine neted. Adăugați apoi vanilia și încetul cu încetul și amestecul de făină, până la omogenizare.
- Turnați acest amestec în tavă peste biscuiți. Să nu vă panicați dacă biscuiții vor începe să se ridice la suprafață în anumite locuri, acesta este tot farmecul.
- OPȚIONAL se poate adăuga și unt de arahide…treabă care se face înainte de a introduce tava în cuptor.
- Să o luăm încet…
- după ce turnați amestecul peste biscuiți dați tava deoparte.
- 115 gr. unt topit
- 125 gr. zahăr pudră
- 350 gr. unt de arahide
- ½ linguriță sare ( sau mai mult dacă doriți un amestec mai sărat)
- 1 linguriță esență de vanilie
- Peste ciocolată și biscuiți adaugați amestecul de unt de arahide cu ajutorul unei linguri. Cu un cuțit de unt sau o spatulă de cauciuc faceți opturi în aluat pentru a obține un aspect marmorat.
- Acum dați la cuptor și coaceți până când scobitoarea introdusă (evitați centru și marginile) iese cu câteva firimituri, dar nu este umedă, aproximativ 45 de minute.
- Lăsați să se răcească în tavă vreo 15 minute apoi ridicați cu tot cu hârtie; lăsați să se răcească complet pe un grătar, înainte de a o tăia în pătrate
2 thoughts on “LEFTOVER BROWNIES”