The Absolute Best -Brownies cu unt de arahide și biscuiți

The Absolute Best -Brownies cu unt de arahide și biscuiți

11 Comments

 

 
Brownies! Ce-i mai tare și mai tare decât un desert ??? Două deserturi în unul singur… Mmmm
 Și uite așa se poate elimina stresul de a fi obligat să alegi.
Și dacă tot suntem la doi în unul ce-ar fi să băgăm și niște biscuiți, că tot zăceau pe masă degeaba.
 Ei, ce ziceți, vă băgați la un desert compus sau mega-desert ???? Dacă este să fie desert compus atunci o luăm pe rând. 

Pentru Brownies sau negrese am nevoie de :

  • 150 gr. făină
  • 1 linguriță sare
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 300 gr. ciocolată neagră neîndulcită, ruptă în bucăți
  • 225 gr. unt tăiat bucăți
  • 1 linguriță cafea espresso
  • 375 gr. zahăr
  • 100 gr. zahăr brun
  • 5 ouă
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 30 bucăți biscuiți
 

Preîncălziți cuptorul la 160 grade C.
O tavă de 30×20 o tapetați cu hârtie de copt, inclusiv marginile. În tava astfel pregătită așezați biscuiții.

Într-un vas termorezistent, suficient de încăpător, puneți untul+ bucățile de ciocolată + cafeaua.

Alegeți acest vas astfel încât să se potrivească peste o oală cu apă care fierbe. Amestecați  până la topire. Opriți focul și lăsați să se răcească ușor, fără să îndepărtați de pe oala cu apă fierbinte.
În amestecul de ciocolată se adaugă zahărul, puțin câte puțin. Apoi îndepărtați vasul de pe oala cu apă și mai lăsați puțin să se răcească.

Într-un alt castron amestecați împreună făină, praful de copt, cacaua și sarea.

Peste amestecul de ciocolată se adaugă ouăle pe rând, până când amestecul devine neted. Adaug apoi vanilia și încetul cu încetul și amestecul de făină, până la omogenizare.

Acest aluat se toarnă în tavă peste biscuiți. Să nu vă panicați dacă biscuiții vor începe să se ridice la suprafață în anumite locuri, acesta este tot farmecul.

În timp ce se răcește ciocolata pregătiți untul de arahide, adică se amestecă până la omogenizare :

  • 115 gr. unt topit
  • 125 gr. zahăr pudră
  • 350 gr. unt de arahide
  • ½ linguriță sare
  • 1 linguriță esență de vanilie

Peste ciocolată și biscuiți se adaugă amestecul de unt de arahide cu ajutorul unei linguri. Cu un cuțit de unt sau o spatulă de cauciuc se fac opturi în aluat pentru a obține un aspect marmorat.

Dați la cuptor și coaceți până când scobitoarea introdusă (evitați centru și marginile) iese cu câteva firimituri, dar nu este umedă, aproximativ 45 de minute. 

 
Lăsați să se răcească în tavă vreo 15 minute apoi ridicați cu tot cu hârtie; se lasă să se răcească complet pe un grătar, înainte de a o tăia în pătrate. 
 
 
Poftă mare să aveți !!! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adaptare după Martha Stewart
 

 


Related Posts

Cheesecake cu ananas caramelizat

Cheesecake cu ananas caramelizat

       Ce pot să vă spun … e bună, e bună rău… cheesecake cu ananas și poate ar fi și mai bună cu ananas proaspăt, dar în cazul meu ananasul proaspăt a fost un eșec. Adică am cumpărat ananasul, am respectat toate indicațiile […]

Cupcakes cu ciocolată albă și glazură de bezea

Cupcakes cu ciocolată albă și glazură de bezea

Rețeta și ingrediente pentru cupcakes cu ciocolata alba. Rețeta pentru marshmallow frosting sau glazura de bezea.



11 thoughts on “The Absolute Best -Brownies cu unt de arahide și biscuiți”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.