Oreo Cupcakes cu Cream Cheese Frosting » Bucătăria familiei mele
Oreo Cupcakes cu Cream Cheese Frosting

Oreo Cupcakes cu Cream Cheese Frosting

9 Comments

Aşa cum v-am spus și ieri, aceste Prăjiturele au fost cadoul meu cu ocazia zilei de 8 Martie.

 Am citit asta pe undeva : „Copilăria unei fete se încheie atunci când ea nu mai este chemată la bucătărie să mănânce, ci să gătească!”. Aceste momente puține, dar există au loc doar la mama acasă, aşa că profit din plin de ele.
 
 Pentru 12 cupcakes am folosit :
 
    60 gr. unt nesărat , la temperatura camerei
     120 ml. lapte
     1 linguriță extract de vanilie
     140 gr. făină
     1/2 linguriță praf de copt
     vârf cuțit de sare
     165 gr. zahăr
     2 albușuri  , la temperatura camerei
     2 cutii Oreo – Biscuiți cu cremă (~ 25 buc.)
 
    iar pentru glazura de cremă de brânză :
 
 55 gr. unt , la temperatura camerei
115 gr, Philadephia Cream Cheese
120 -150 gr. zahăr pudră
1/2 linguriță extract de vanilie
 
Pentru prăjiturele
 
Se încălzește cuptorul la 18o grade. Se pregătește tava și se aranjează hârtiile de copt.
Luați 12 biscuiți Oreo și prin răsucire sau cu ajutorul unui cuțit îi desfaceți în două . Nu lingeți crema. Așezați în hârtiile de copt câte un biscuite ( alegeți-i pe cei pe care a rămas cremă ) cu fața în sus. Părțile din biscuit rămase le tăiați în jumătate. Salvați 12 jumătăți de biscuite pentru a-i înfige în glazură. Toți biscuiții rămași se taie în sferturi cu ajutorul unui cuțit ascuțit ,  peste care împrăștiați o lingură de făină.

  Într-un castron mare se pune untul și se mixează până devine pufos, aproximativ 3-5 minute. Adăugăm peste laptele și esența de vanilie şi se mixează bine până se combină.
Într-un castron separat, se amestecă împreună făina cernută, praful de copt şi sarea.
 
Adăugați ingredientele uscate peste amestecul de unt. Se mixează  până se obține o compoziție omogenă. Se adaugă apoi și zahărul. Cu un mixer la viteza mică, se bate aluatul vreo 30 de secunde. Se pune mixer la viteză medie şi se mai mixează timp de 2 minute. Adaug albușurile și mai mixez încă 2 minute. Se scoate de la mixer și se adaugă acum sferturile de biscuiți. Se amestecă cu o spatulă încet până când se încorporează toți biscuiții în aluat.
 
Adăugați compoziția obținută în formele de hârtie, peste biscuite. Coaceți pentru aproximativ 20 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centrul iese curată.

Lăsați prăjiturelele să se răcească în tavă, timp în care pregătiți glazura.

Glazura din Cremă de brânză
 
  Puneți crema de brânză în bolul mixerului ( mulțumită soțului meu , eu am mixer cu suport primit cadou de 8 martie, ca nu cumva să-mi mai obosească mâna.  Mulțumesc frumos !!). Mixați până devine complet netedă, timp de 3-4 minute. Adăugați apoi untul şi continuați mixarea până trece de la stadiul de cremă la unul foarte pufos.
  Adăugați extractul de vanilie. Se adaugă încet apoi zahărul pudră (nu mai mult de 1 lingură odată) până ajunge la consistența dorită .  NU urmăriți să fie exact cantitatea de zahăr pe care o cere rețeta, urmăriți crema din bol. Când vedeți că urmele lăsate de paletele mixerului sunt tari și crema face moțuri , vă opriți din a mai adăuga zahăr.
Vreau să vă spun ca eu am dat greș prima dată cu crema, deoarece am pus prea mult zahăr și compoziția mea a trecut de stadiul de cremă pufoasă și ușor de modelat la stadiul de cremă moale. Bună și aşa , dar se mănâncă cu lingura sau se folosește în loc de dip . Dar am reușit din a doua încercare să obțin o delicioasă cremă de brânză țeapănă și tare. Am  lăsat-o la frigider vreo 30 min. după care am ornat cupcakes-urile. Pentru o reușită sigură a acestei glazuri puteți adăuga în compoziție şi puţină frișcă lichidă.
   Se presară cu Oreos zdrobite și se înfige câte juma de biscuite în glazură, pe fiecare Cupcake.

Să aveţi un weekend plăcut !!!

 
 


9 thoughts on “Oreo Cupcakes cu Cream Cheese Frosting”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.