Bucătăria familiei mele » Pagina 24 din 105 »

Cele mai noi rețete

clafoutis cu rabarbăr

clafoutis cu rabarbăr

  ingrediente 65 gr. făină 2 ouă mari 25 gr. zahăr alb 180 ml. lapte 1/2 linguriță scorțișoară 1/4 linguriță nucșoară un vârf cuțit sare extract de vanilie câteva tulpini de rabarbăr, curățate și tăiate în bucăți nu mai mari de 4-5 cm 1 lingură…

Zucchini spaghetti cu feta si rosii

Zucchini spaghetti cu feta si rosii

Concediu…vacanță…soare. Un preparat mediteraneean, ușor, gustos și foarte rapid de preparat. Nu am crezut niciodată că unealta aia de plastic care sta în fundul sertarului poate fi atât de utilă. Și aici mă refer la aparatul de făcut spaghete din zucchini. Ce minte liniștită au…

zacuscă de vinete

zacuscă de vinete

    Zacuscă… nu cred că există român care să nu știe ce e aia zacuscă.  Într-adevăr ea poate fi de mai multe feluri, dar cu siguranță în fiecare casă există o rețetă proprie. „Zacusca este o mâncare de legume proaspete, coapte sau prăjite în…

Compot de rabarbăr

Compot de rabarbăr

Eu am copilărit în Făgăraș și acest compot de rabarbăr este ceea ce ne servea mama mică ( așa o numeam noi pe străbunica) și ca răcoritoare dar și ca desert. Avea o tufă mare de rabarbăr în spatele casei și începând cu mijlocul lunii…

Ouă românești sau ouă poșate ? cu leurdă și spanac

Ouă românești sau ouă poșate ? cu leurdă și spanac

Ouă românești. Nu știu de ce se numesc românești când restul lumii le cunosc sub denumirea de ouă poșate. Am căutat internetul și cărțile de bucate din cele mai vechi timpuri. Nu am găsit nici o explicație convingătoare. Așadar vă aștept cu povești. Cu siguranță…

Săptămâna Haferland

Săptămâna Haferland

Sunt anumite invitații pe care nu le poți refuza. Nu spun că este frumos să le refuzi pe unele ci doar că uneori ai inima mică atunci când te duci într-un loc străin. Ei bine nu a fost să fie așa și la invitația venită…