Ce-i mai bun decât un mic dejun sănătos și gustos???
Dacă răspunsul la întrebarea asta nu e Pancakes atunci ar fi bine să vă apucați de treabă.
Îmi veți da dreptate.
Ingrediente
- ½ dovleac de plăcintă (din care să obțineți 250 gr. piure)
- un măr (curățat de coajă și dat pe răzătoarea mare)
- 1 ou
- 1 și ½ linguriță praf de copt
- 2 linguri sirop de agave sau 1 lingură zahăr brun
- 150 gr. făină
- 250 ml. lapte
- 2 cuburi unt
- sare, scorțișoară, nucșoară, ghimbir – o pișcătură din fiecare sau după gust
Metoda
Mie îmi place piureul de dovleac homemade. Până nu demult nici nu am știut că există așa ceva la conservă. Se face foarte ușor și se poate păstra la frigider mai multe zile. Luați dovleacul și-l curățați de semințe, apoi fie îl coaceți la cuptor fie îl fierbeți sau îl gătiți la aburi. Indiferent de metodă, atunci când este gata îl treceți prin blender (sau îl striviți cu furculița) pentru a obține un piure cremos și fin.
Eu personal ador dovleacul copt… devine mai dulce, iar mirosul lui este inconfundabil… este mirosul toamnei!
Acum că avem piureul de dovleac îl punem într-un vas și adăugăm restul ingredientelor, mai puțin untul.
Amestecăm cu o furculiță până obținem un amestec omogen. În final adaugăm sare, scorțișoară, nucșoară și ghimbir – după gust.
Încingem tigaia, o ungem ușor cu puțin unt și cu ajutorul unei linguri formăm clătitele. Când încep să apară bule la suprafața clătitei o întoarcem. Și gata.
Mai simplu și mai delicios nu există !!!
Sunt minunate servite într-o dimineață de toamnă și stropite cu sirop de agave sau miere.
Alte pancakes
o idee grozava pentru un desert foarte apetisant de Halloween 🙂
Duminica am zi de copt bostani 🙂 si de facut piure. Presimt ca o sa incerc si reteta ta ca prea e tentanta! 🙂
Carmen mi-a fost dor de tine …Pup !!!
Foarte tentante! Nu refuz 😀