Papanași » Bucătăria familiei mele
Papanași

Papanași

0 Comments  /  Jump to Recipe

 

Papanașii prăjiți cu smântână și dulceață sunt un desert de suflet – acel gust românesc autentic, care îți amintește de copilărie. Cu toate că eu am crescut cu papanași fierți, copiii mei îi îndrăgesc pe cei prăjiți. Cei mai aromați și mai pufoși, cu aspect de sărbătoare.

Hai să vă arăt cum pregătesc eu cei mai buni papanași prăjiți, rumeni la exterior și pufoși la interior, cu smântână grasă și dulceață parfumată – de coacăze sau ce am la îndemână.

Folosesc o rețetă simplă, cu ingrediente de bază și rezultate sigure. Dacă nu am mult timp la dispozitie îi fac cu praf de copt, alteori cu drojdie. Ambele variante ies delicioase, iar combinația de texturi și arome face din acest desert unul imposibil de refuzat.


Ingrediente Papanași:

• 250 g brânză de vaci grasă
• 2 ouă mici
• 12 linguri făină (aprox. 180–190 g)
• 1/2 linguriță praf de copt
• 1 plic zahăr vanilat
• 1 vârf de cuțit sare
• coaja rasă de la ½ lămâie
• ulei pentru prăjit

Pentru servit:
• Smântână grasă
• Dulceață
• Zahăr pudră


  1. Amestecă brânza cu ouăle, sarea, zahărul și coaja de lămâie.
  2.  Încorporează făina amestecată cu praful de copt.

Dacă iubești deserturile tradiționale românești, sunt sigură că această rețetă îți va merge direct la inimă.

 

3. Modelează papanașii și bilele.

4. Prăjește în ulei încins până devin aurii.

 

5. Servește cu smântână și dulceață. La nevoie presară și zahăr pudră!!!

Un desert care adună lumea în jurul mesei și aduce bucurie de la prima îmbucătură.

 

Papanași pufoși, ușor crocanți la exterior și cu o doză generoasă de dulceață de casă.

Sper că această rețetă de papanași prăjiți cu smântână și dulceață să vă fie de folos și să vă aducă aceeași bucurie pe care o simt eu de fiecare dată când îi pregătesc.

 

REȚETA VIDEO

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Alexandra Juncu / Bucataria familiei mele (@alexjuncu.ro)

 

 

This recipe has no ratings just yet.

Papanași

iulie 28
: 4
: easy peasy

By:

Ingredients
  • • 250 g brânză de vaci grasă
  • • 2 ouă mici
  • • 12 linguri făină (aprox. 180–190 g)
  • • 1/2 linguriță praf de copt
  • • 1 plic zahăr vanilat
  • • 1 vârf de cuțit sare
  • • coaja rasă de la ½ lămâie
  • • ulei pentru prăjit
  • Pentru servit:
  • • Smântână grasă
  • • Dulceață
  • • Zahăr pudră
Directions
  • Step 1 Amestecă brânza cu ouăle, sarea, zahărul și coaja de lămâie.
  • Step 2 Încorporează făina amestecată cu praful de copt.
  • Step 3 Modelează papanașii și bilele.
  • Step 4 Prăjește în ulei încins până devin aurii.Servește cu smântână și dulceață. La nevoie presară și zahăr pudră!!!

 

 


Related Posts

Brioşe cu brânză dulce şi stafide / Pască în miniatură

Brioşe cu brânză dulce şi stafide / Pască în miniatură

          Brioșe cu brânză Pentru că nu mă prea dau în vânt după Pască, m-am gândit eu cum să fac și ce să fac ca să mulțumesc pe toată lumea. Anul trecut am făcut o pască mare și bună, dar din […]

Gem de afine… să fie negre ??? să fie roşii ?? culoarea nu mai contează

Gem de afine… să fie negre ??? să fie roşii ?? culoarea nu mai contează

gem de afine   Poate vă întrebaţi de unde am scos afinele, când afară e un frig de-ţi îngheaţă copiii până ajung la grădiniţă. Ei bine, le-am scos din congelator. Şi vă mai spun doar atât : mai am la congelator câteva pungi cu fructe de pădure cu care mi-am propus să mă laud pe la Crăciun. Aşa […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.