Papanaşi prăjiţi - cu smântână și gem » Bucătăria familiei mele
Papanaşi prăjiţi
Sâmbăta a devenit un obicei să mâncăm la mama. Sâmbăta trecută a vrut să ne pregătească un desert mai special aşa că a făcut papanași. Aşa că face mama rost de rețeta de la restaurantul la care mânca cu placere acest preparat și îl pregătește pentru noi.
– ” mai mamă , da de ce sunt aşa de mici papanașii tai ??? sunt foarte buni la gust , dar aspectul … nu trebuiau să se umfle ?? „
Noroc că mama este o femeie cu simțul umorului și nu s-a supărat tare pentru remarcile  făcute de noi …
Dar mi-e nu-mi dădea pace un gând : oare ce a greșit ??
Ei bine am sunat-o ieri și am luat rețeta originală …
Concluzie: praful de copt nu este bicarbonat și viceversa și dacă rețeta zice albușul se bate spumă atunci îl faci spumă…
The perfect bite

Pentru o porție de 6 bucăți 
Se ia un pachet de brânză grasă proaspătă de vacă , din acela de 250 gr. și se amestecă cu 1 gălbenuș , 3 linguri de făină și un vârf de cuțit de bicarbonat.  Se amestecă până se obține o compoziție omogenă.
Dacă vă plac papanași foarte dulci puteți adăuga și o lingură de zahăr. Eu nu am pus deoarece am folosit gem de fructe de pădure destul de dulce și am pudrat la final și cu mult zahăr pudră cu aromă de vanilie , aşa că am considerat că avem suficient zahăr . Încă ceva , dacă compoziția obținută este prea moale puteți adăuga o linguriță de griş .
La final adăugați albușul bătut spumă.

Papanași prăjiți
Aluatul obținut îl împărțiți în părți egale și faceți niște papanași rotunzi , la fel cum faceți bulgări de mărimea unui pumn. În mijlocul fiecărui bulgăr , băgați degetul și învârtiți aluatul pe planșeul plin cu făină, în jurul degetului până obțineți un fel de inel de aluat. Îi lăsați să se odihnească vreo 15 minute pe planșeu. 
Îi prăjiți în mult ulei încins, la foc mic ca să-i pătrundă bine căldura și să fie copți și înăuntru,  vreo 2-3 min. pe fiecare parte până se rumenesc.

Papanaşi prăjiţi
Se pudrează cu zahăr și se servesc cu smântână și gem de fructe de pădure.

Papanaşi prăjiţi

Să te lingi pe degete nu alta !!

Papanaşi prăjiţi

Poftă mare !!!!

Papanaşi prăjiţi

Dacă nu vă place prăjeală puteți încerca și  Papanași fierți .

Papanaşi prăjiţi


Mulţumesc pentru vizită !!!!


2 thoughts on “Papanaşi prăjiţi – cu smântână și gem”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.